VTM koken-gezicht An Steyvers laat je van Peer proeven

Proef Peer op 78 verschillende manieren ‘Proef van Peer’, met die slogan prijst An Stey...

Westtoer presenteert wandelmogelijkheden voor hondenliefhebbers aan de Kust

Met de hond aan zee Het provinciebedrijf Westtoer heeft voor de Kust de wandelmogelijkheden voor ho...

Nieuwe campagne rond bierbeleving in de Westhoek

‘Tournée locale’ plaatst de authenticiteit van de streek in de kijker Het provin...

Zes nieuwe tentoonstellingen over 1917 in de Westhoek

Westtoer presenteert ‘1917 Totale Oorlog in Vlaanderen’ Westtoer en zeven gemeenten uit...

Zo ben je je “ atletenvoet” snel kwijt

Een atletenvoet heeft niets met je atletisch karakter of postuur te maken. Het is een kwaal die bij veel sportlui voorkomt en eigenlijk een voetschimmel betreft die zeer hardnekkig is. Dankzij onze tip ben je er spoedig van verlost. Een atletenvoet heeft niets met je atletisch karakter of postuur te maken. Het is een kwaal die bij veel sportlui voorkomt en eigenlijk een voetschimmel betreft die zeer hardnekkig is. Dankzij onze tip ben je er spoedig van verlost.

 

Ook last van een atletenvoet? Je kan er van uit gaan dat je dan een atleet bent, maar dat is niet zo. Atletenvoet wordt zo genoemd omdat het verschijnsel vaak bij atleten voorkomt. Atletenvoet betreft een soort schimmel die zich vooral tussen de laatste en voorlaatste teen van de voeten kan nestelen en daar voor roodheid, irritatie, jeuk en zelfs verwondingen kan zorgen. Het kan zeer hardnekkig zijn en is hoogst besmettelijk.

Het komt inderdaad veel voor bij atleten omdat die vaak aan sport doen en met bezweten voeten in halfnatte sokken blijven rondlopen. Dat is een ideaal klimaat voor atletenvoet. Het is ook een zeer besmettelijke kwaal omdat de schimmelsporen gemakkelijk doorgegeven worden.

Vandaar dat je het probleem gemakkelijk kan meebrengen naar huis vanuit de turnzaal, de fitnessruimte, het zwembad, de sauna enz… overal waar gemeenschappelijke ruimten zijn en waar mensen met blote voeten rondlopen.

Sportzalen krioelen van de voetschimmels en ze worden gemakkelijk doorgegeven.

Voetschimmel is ook heel hardnekkig en soms kan iemand er jarenlang mee rondlopen. Het kan zelfs erger worden en op den duur ook de nagels aantasten.

Wat kan je ertegen doen? Er bestaan in de apotheken allerlei middeltjes op basis van antimycotica om de schimmels te lijf te gaan, maar je kan ook een eenvoudig trucje uit de natuur toepassen.

Je kent wel tea-tree-olie. Doe dit op een wattenstaafje en wrijf hiermee tussen de tenen waar de voetschimmel zich manifesteert. Als het kan herhaal dit een drietal maal per dag, maar zeker ’s avonds en ’s morgens. Als je dit een paar dagen tot weken volhoudt zal de schimmel verdwenen zijn en ben je geen “atleet” meer, of tenminste ben je verlost van je atletenvoet.