VTM koken-gezicht An Steyvers laat je van Peer proeven

Proef Peer op 78 verschillende manieren ‘Proef van Peer’, met die slogan prijst An Stey...

Westtoer presenteert wandelmogelijkheden voor hondenliefhebbers aan de Kust

Met de hond aan zee Het provinciebedrijf Westtoer heeft voor de Kust de wandelmogelijkheden voor ho...

Nieuwe campagne rond bierbeleving in de Westhoek

‘Tournée locale’ plaatst de authenticiteit van de streek in de kijker Het provin...

Zes nieuwe tentoonstellingen over 1917 in de Westhoek

Westtoer presenteert ‘1917 Totale Oorlog in Vlaanderen’ Westtoer en zeven gemeenten uit...

Zo krijg je vlekken van de hond uit je tapijt

Als je huisdier “stempels” in de huis op je tapijt heeft achtergelaten moet je niet wanhopen. Met deze tip krijg je zelfs hardnekkige vlekken klein. Als je huisdier “stempels” in de huis op je tapijt heeft achtergelaten moet je niet wanhopen. Met deze tip krijg je zelfs hardnekkige vlekken klein.

 

Dieren zijn altijd prettig in huis. Ze heten niet voor niks huisdieren. Maar ze hebben zo ook hun minder prettige kantjes. Af en toe moet je wat opruimen, hebben ze wat kapot geknabbeld, overhoop gehaald, bezeurd, beschadigd of… iets achtergelaten op het tapijt. Vooral jonge dieren zoals hond of kat moet je trainen. Met een kat lukt dat vrij gemakkelijk: die zal van nature naar de tuin lopen en daar een putje graven. Een hond moet je echt “manieren” leren en opleiden. Daar kruipt tijd, geduld en kennis in maar hoort vooral ook mislukking bij.

Maar wat moet je dan doen als de hond als het mis loopt vooraleer die echt goed getraind is om zijn “manieren te houden” in je woning? Vooral als er kamerbreed oftewel “vol” tapijt ligt, kan dat voor vervelende verrassingen zorgen.

Je moet natuurlijk om te beginnen de troep opruimen. Vergeet niet dat er ook bacteriën mee gemoeid zijn en dat als er ook nog kleine kinderen in huis zijn, je die best kan mijden.

Maar hier is een tipje om de vlekken en achtergelaten “stempels” van je huisdieren tot een minimum te herleiden of zelfs te laten verdwijnen.

Bespuit de vlek met ruitenpoetsmiddel waarin alcohol zit. Je merkt dat als er op het etiket het woord ethanol vermeld staat. Vermijd het wel zodanig te spuiten dat de nevel in je ogen terecht komt.

Als je de vlek goed vochtig beneveld hebt, neem je een handdoek of een oude katoenen vod van een stuk laken en leg die over de vlek die je goed verneveld hebt met ruitenpoetsmiddel.

Strijk nu met een warm tot zeer warm strijkijzer over de handdoek of het laken dat je over de “benevelde” vlek hebt gelegd. Strijk tot de plek droog is. Herhaal deze bewerking telkens met een schoon stuk van de handdoek of katoenen vod, tot… de vlek helemaal verdwenen is. Het helpt wel niet voor alle vlekken, hoewel het de meeste wel klein krijgt, maar voor de ”stempels” van de huisdieren werkt het wonderwel!