Westtoer presenteert wandelmogelijkheden voor hondenliefhebbers aan de Kust

Met de hond aan zee Het provinciebedrijf Westtoer heeft voor de Kust de wandelmogelijkheden voor ho...

Nieuwe campagne rond bierbeleving in de Westhoek

‘Tournée locale’ plaatst de authenticiteit van de streek in de kijker Het provin...

Zes nieuwe tentoonstellingen over 1917 in de Westhoek

Westtoer presenteert ‘1917 Totale Oorlog in Vlaanderen’ Westtoer en zeven gemeenten uit...

Nieuwe route ‘Mijnenslag’ is afsluiter van de WOI-fietsroutes

Westtoer opent twaalfde en laatste 14-18 fietsroute in Heuvelland Naar aanleiding van de 100-jarige...

Frisdranken vernietigen gezonde darmflora

De darmflora bepalen voor een belangrijk deel onze gezondheid, immuniteit, vatbaarheid voor ziekten. Gezonde flora kunnen je wapenen tegen ernstige ziekten. Goede darmbacteriën zijn daarom belangrijk en daarbij kunnen probiotica zeker helpen. Denk daarbij aan Digesbiose. De darmflora bepalen voor een belangrijk deel onze gezondheid, immuniteit, vatbaarheid voor ziekten. Gezonde flora kunnen je wapenen tegen ernstige ziekten. Goede darmbacteriën zijn daarom belangrijk en daarbij kunnen probiotica zeker helpen. Denk daarbij aan Digesbiose.

 

Het is al langer bekend dat de darmflora een heel grote invloed hebben op onze gezondheid. Onze immuniteit wordt er voor meer dan tachtig percent opgebouwd. De flora regelen ook de uitwisseling en absorptie van stoffen. Ze zijn als het ware de filters tussen de bloedsomloop en het aangeboden voedsel dat al via de maag en de twaalfvingerige darm in de dunne en dikke darm aanbelandt. De kwaliteit van het aangeboden voedsel zal uiteindelijk ook de gezondheid van de flora mee helpen bepalen en dus ook onze totale gezondheid beslist beïnvloeden.

Vezelrijk voedsel en vooral gefermenteerd voedsel (zuurkool en yoghurt) hebben een gunstige invloed op de flora. Suiker en geraffineerde koolhydraten, een vezelarm dieet (tekort aan groenten en fruit) en een overmatig gebruik van vooral rood vlees heeft een funeste invloed op de darmflora. Rood vlees, alcohol tabak en gebrek aan vezels en een overdaad aan geraffineerde koolhydraten worden zowel in verband gebracht met hart- en vaatziekten als kanker en ontstekingen, een verlaagde immuniteit en dus vatbaarheid voor allerlei ziekten.

Daarom is het goed nieuws dat binnenkort in scholen de automaten met frisdranken op basis van suiker zullen worden gebannen.

Velen schakelen daarom over op suikervrije frisdranken en snoepjes, maar dan wel op basis van kunstmatige zoetstoffen zoals aspartaam, acesulfaam. Ze zijn de mening toegedaan dat dit een onschuldige vervanger is. Niets is minder waar omdat ook deze stoffen een nadelige invloed kunnen hebben op de darmflora.

Een disbalans in de flora kan aanleiding geven tot depressies, vetzucht, angsten, migraine, ontstekingen, hooikoorts en zelfs een verhoogde cholesterol. Omdat gezonde flora meehelpen om de cholesterolbalans in evenwicht te houden, n.l. door een omzetting in de dunne darm, zodat die niet meer in de bloedbaan zal circuleren.

We hebben er dus alle belang bij onze darmflora te verzorgen. Dat doe je door vezelrijke kost, (groenten en fruit), geraffineerde producten te vermijden (zowel suikerrijke snoep als frisdrank en witte meelspijzen en witte rijst) en ook kunstmatige zoetstoffen te bannen.

Daarentegen wel het aanbod van probiotica te verhogen door gefermenteerde producten (zuurkool, yoghurt). Je kan de natuur een handje helpen door natuurlijke probiotica te gebruiken. Denk daarom aan Digesbiose van Fytobell met miljarden goede bacteriën om de flora te verbeteren.

Digesbiose vind je in apotheken met CNK bestelnummer: 1752 - 278. (=100 capsules)

Of je kan het ook bestellen via www.almed.be.