Westtoer presenteert wandelmogelijkheden voor hondenliefhebbers aan de Kust

Met de hond aan zee Het provinciebedrijf Westtoer heeft voor de Kust de wandelmogelijkheden voor ho...

Nieuwe campagne rond bierbeleving in de Westhoek

‘Tournée locale’ plaatst de authenticiteit van de streek in de kijker Het provin...

Zes nieuwe tentoonstellingen over 1917 in de Westhoek

Westtoer presenteert ‘1917 Totale Oorlog in Vlaanderen’ Westtoer en zeven gemeenten uit...

Nieuwe route ‘Mijnenslag’ is afsluiter van de WOI-fietsroutes

Westtoer opent twaalfde en laatste 14-18 fietsroute in Heuvelland Naar aanleiding van de 100-jarige...

Waarom nagellak en lange nagels ongezond zijn

Gezonde en mooie nagels is iets wat elke vrouw wil. Maar om gezonde nagels te verkrijgen moet je ze wel op de juiste manier verzorgen. Gezonde en mooie nagels is iets wat elke vrouw wil. Maar om gezonde nagels te verkrijgen moet je ze wel op de juiste manier verzorgen.

 

Mooi nagels zijn een sieraad voor de vrouw. Je kan ze mooi kort houden, of lichtjes op een mooie punt knippen en bijvijlen. Je kan ze ook een mooi kleurtje geven. Maar, dat moet je niet te vaak doen, vooral niet als je geregeld een remover gebruikt. Want veel removers bevatten aceton en dat is dodelijk voor de nagel: die wordt dunner, brozer en hij gaat minder goed en gezond groeien. Bovendien gaan de nagels onder invloed van veelvuldig kleuren, ook geler worden als je de nagellak verwijdert. Daarom moet je op tijd een voedend badje nemen met de nagels: een deel olijfolie mengen met een deel citroensap en wat bakpoeder. Op die manier krijgt de nagel weer zijn natuurlijke kleur.

Je moet de nagels niet om het even wanneer knippen, maar bij voorkeur als je uit bad komt of vanonder de douche. Dan zijn de nagels het minst broos, want ze bevatten voldoende vocht.

Het is trouwens een goed idee om een zachte handcrème te gebruiken op de nagels, vooral ’s nachts zodat de nagels voldoende vochtig blijven en kunnen doorgroeien.

Je moet ook de nagels niet aan de bovenkant vijlen, dan worden ze te dun en ook geen zaagbeweging uitvoeren op de nagelrand, want dan breekt de nagel gemakkelijker. Altijd in één richting vijlen!

Probeer zo weinig mogelijk alcohol op de nagel te kringen, (ontsmettingsgel) want dat droogt zowel de huid als de nagel uit en maakt nagels brozer.

In geen geval mag je aan de nagelriem prutsen, dan kan je de groei negatief beïnvloeden.

Probeer ook de nagels kort te houden.

Er is wetenschappelijk bewijs dat lange nagels meer bacteriën bevatten. Die bacteriën nestelen zich aan de onderkant van de nagel. Maar dat betekent ook dat ze op die manier gemakkelijk in het voedsel overgebracht worden en ziekte veroorzaken.

Mooie nagels zijn niet noodzakelijk gekleurde nagels, maar wel verzorgde en gezonde nagels!