Westtoer presenteert wandelmogelijkheden voor hondenliefhebbers aan de Kust

Met de hond aan zee Het provinciebedrijf Westtoer heeft voor de Kust de wandelmogelijkheden voor ho...

Nieuwe campagne rond bierbeleving in de Westhoek

‘Tournée locale’ plaatst de authenticiteit van de streek in de kijker Het provin...

Zes nieuwe tentoonstellingen over 1917 in de Westhoek

Westtoer presenteert ‘1917 Totale Oorlog in Vlaanderen’ Westtoer en zeven gemeenten uit...

Nieuwe route ‘Mijnenslag’ is afsluiter van de WOI-fietsroutes

Westtoer opent twaalfde en laatste 14-18 fietsroute in Heuvelland Naar aanleiding van de 100-jarige...

Zo smaakt je koffie thuis nog lekkerder

Zelf een heerlijke koffie maken, de smaak van je espresso verbeteren, de koffiepauze tot een puur genot laten worden: dat kan voortaan dankzij onze tip. Zelf een heerlijke koffie maken, de smaak van je espresso verbeteren, de koffiepauze tot een puur genot laten worden: dat kan voortaan dankzij onze tip.

 

Heb je dat ook? Je hebt net een heerlijke koffie of espresso gedronken op een terrasje en je komt thuis en wil hetzelfde genot herhalen. Dat mislukt vaak, vooral als je niet over goede koffie en een goede machine beschikt.

Er bestaan tegenwoordig goede espressomachines die je een even goed, soms nog een beter product afleveren dan op het terrasje. Dat kost wel wat geld natuurlijk en niet iedereen wil dat geld eraan uitgeven.

Koffiepads zijn een oplossing, maar de smaak is toch wel sterk verschillend. Hoe komt dat? De koffie in een espressomachine wordt er onder hoge druk doorgeperst. Bovendien kan je verse koffiebonen gebruiken en die zelf malen in een koffiemolen of door de wat meer gesofistikeerde machines laten malen in één beweging. Knopje drukken, wachten, koffie wordt gemalen en het water wordt er doorheen geperst en je –hebt een heerlijke espresso met een romig laagje.

En wil je dit kopje nog beter laten smaken? Of heb je koffie gezet op de klassieke manier en wil je de smaak nog opdrijven, intenser maken en tot een hele belevenis laten worden? Dan hebben we hier een prima tip voor de koffiedrinkers onder ons.

Als je koffie gezet hebt, op welke wijze ook, dan moet je een snuifje cacaopoeder aan de koffie toevoegen. Even roeren en klaar. Dat snuifje is wel van belang: een flinke mespunt is zelfs beter. Je zal er van versteld staan hoe een beetje cacaopoeder de koffie tot een pure verwennerij maakt.

Elke dag opnieuw zal je verlangen naar het toepassen van onze tip: de koffiepauze wordt een stukje hemel op aarde!