Westtoer presenteert wandelmogelijkheden voor hondenliefhebbers aan de Kust

Met de hond aan zee Het provinciebedrijf Westtoer heeft voor de Kust de wandelmogelijkheden voor ho...

Nieuwe campagne rond bierbeleving in de Westhoek

‘Tournée locale’ plaatst de authenticiteit van de streek in de kijker Het provin...

Zes nieuwe tentoonstellingen over 1917 in de Westhoek

Westtoer presenteert ‘1917 Totale Oorlog in Vlaanderen’ Westtoer en zeven gemeenten uit...

Nieuwe route ‘Mijnenslag’ is afsluiter van de WOI-fietsroutes

Westtoer opent twaalfde en laatste 14-18 fietsroute in Heuvelland Naar aanleiding van de 100-jarige...

Fruitvliegjes en mieren zullen je haten!

Fruitvliegjes en mieren kunnen heel vervelend zijn in de keuken. Maar dankzij onze tip ben jij weer baas in je keuken en niet die vervelende insecten. Fruitvliegjes en mieren kunnen heel vervelend zijn in de keuken. Maar dankzij onze tip ben jij weer baas in je keuken en niet die vervelende insecten.

 

Haat jij ook die vervelende fruitvliegjes en kruipende mieren in je keuken? Wij ook. Maar wil je een truc kennen waardoor het omgekeerde plaats vindt? Zo zullen fruitvliegjes en mieren jou gaan haten als je volgende tip toepast.

Want hoe nuttig bepaalde insecten ook mogen zijn, toch is het knap vervelend als je ze in de keuken aantreft. Ze zitten over aan en op en het eten geeft geen verse en frisse indruk meer. Je kan de natuur van deze beestjes niet veranderen, want ze blijven afkomen op zoete geuren. Hun geurinstinct is veel beter dan dat van de mens en dus kunnen ze van heel ver afkomen op een zoete walm.

Wist je dat bijen de nectar van bloemen tot op “ à vijf kilometer kunnen ruiken en waarnemen. Je kan het hen niet nadoen. Dus moet je hen misleiden zodat ze in de keuken van een kale reis terugkeren.

Wat is de truc? Gewoon zwarte peper of cayennepeper. Stop de korrels in  een pepermolen en draai daar flink aan zodat je overal waar de fruitvliegjes en de mieren komen zwarte peperstof hebt gelegd.

De mieren zullen er beslist niet overheen lopen en de geur van de fruitvliegjes is in de war gebracht. Als je dat een paar dagen doet, zal je van die vervelende insecten verlost zijn.