Westtoer presenteert wandelmogelijkheden voor hondenliefhebbers aan de Kust

Met de hond aan zee Het provinciebedrijf Westtoer heeft voor de Kust de wandelmogelijkheden voor ho...

Nieuwe campagne rond bierbeleving in de Westhoek

‘Tournée locale’ plaatst de authenticiteit van de streek in de kijker Het provin...

Zes nieuwe tentoonstellingen over 1917 in de Westhoek

Westtoer presenteert ‘1917 Totale Oorlog in Vlaanderen’ Westtoer en zeven gemeenten uit...

Nieuwe route ‘Mijnenslag’ is afsluiter van de WOI-fietsroutes

Westtoer opent twaalfde en laatste 14-18 fietsroute in Heuvelland Naar aanleiding van de 100-jarige...

Zo verwijder je gemakkelijk zwarte strepen van je bleke vloer

Om schoenstrepen van je vloer te verwijderen, hebben we hier een magisch trucje: goedkoop, eenvoudig en doeltreffend. Om schoenstrepen van je vloer te verwijderen, hebben we hier een magisch trucje: goedkoop, eenvoudig en doeltreffend.

 

Je kan niet aan iedereen die bij je op bezoek komt, vragen om de schoenen uit te trekken of overtreksokken te gebruiken. Dat zou nochtans praktisch zijn als ze met vers geblonken schoenen bij jou op bezoek komen. Op veel vloeren laten die schoenen zwarte strepen achter en die zijn niet altijd gemakkelijk te verwijderen. Je moet niet met schuursponzen of harde borstels aan het werk gaan, want soms beschadig je daar de vloer onherroepelijk mee.

Hoe kan je die gemakkelijk verwijderen? Als het geen al te grote oppervlakken betreft, kan je proberen met een gom, ja die waarmee je kinderen tekeningen weggommen.

Maar doorgaans zijn de strepen te groot en moet je naar de grote middelen grijpen.

Als het een vloer is die absoluut niet absorberend is, kan je een vodje dopen in diesel (ja de brandstof). Nadien met wat thinner of aceton de vettigheid van de diesel verwijderen.

Maar als je niet zeker bent en je wil geen vieze geur in huis, dan is er een heel probaat, en heel eenvoudig middeltje: een oude tennisbal. Mag ook een nieuwe zijn natuurlijk, maar je kan beter spaarzaam zijn en een oude tennisbal gebruiken.

Wrijf hiermee een aantal keren heen en weer over de schoenstrepen op je vloer en de strepen zullen magisch genoeg verdwijnen. Lang genoeg herhalen tot niets nog zichtbaar is en nadien de vloer reinigen op de klassieke manier.

Geen probleem meer als je voortaan nog bezoek krijgt van vrienden met mooi geblonken schoenen: je kent de magische truc om strepen te verwijderen.