Westtoer presenteert wandelmogelijkheden voor hondenliefhebbers aan de Kust

Met de hond aan zee Het provinciebedrijf Westtoer heeft voor de Kust de wandelmogelijkheden voor ho...

Nieuwe campagne rond bierbeleving in de Westhoek

‘Tournée locale’ plaatst de authenticiteit van de streek in de kijker Het provin...

Zes nieuwe tentoonstellingen over 1917 in de Westhoek

Westtoer presenteert ‘1917 Totale Oorlog in Vlaanderen’ Westtoer en zeven gemeenten uit...

Nieuwe route ‘Mijnenslag’ is afsluiter van de WOI-fietsroutes

Westtoer opent twaalfde en laatste 14-18 fietsroute in Heuvelland Naar aanleiding van de 100-jarige...

Voer nu je goede voornemens uit en leef langer

Je kan langer en gezonder leven en dat is eigenlijk niet zo moeilijk. Je kan langer en gezonder leven en dat is eigenlijk niet zo moeilijk.

Het hoeft daarom geen nieuwjaar te zijn om je goede voornemens ten uitvoer te brengen. Zo is aangetoond dat één derde minder calorieën eten, goed is voor één derde langer leven. Waarom zou je dan meer geld uitgeven om minder lang te leven.

Het weldoorvoede westen vreet zichzelf naar het graf. We eten te veel, te zoet, te vaak, te calorierijk en bovendien bewegen we te weinig.

Met een half uurtje beweging per dag kan je minstens drie jaar zonder problemen aan je leven toevoegen.

Minder eten, meer bewegen is langer leven en je houdt er meer geld aan over.

Het hoeft geen dure fitnessprogramma te zijn: elke dag een half uurtje wandelen is genoeg. Als je elke dag een uurtje beweegt, dan voeg je zeven gezonde jaren aan je leven toe.

En suiker mijden is de boodschap: dat zijn lege calorieën en die hebben het gemunt op je hart, je bloedvaten en je cellen. Minder hart- en vaatziekten en minder kanker, als je minder suiker gebruikt.

En vergeet niet: een half uurtje bewegen is goed voor de verbranding van 400 tot 500 calorieën.

Het beste voornemen dat je kan maken: anders eten, anders bewegen, anders gaan leven.

Zet nieuwe producten in je koelkast: bessen, vruchten, olijven. Lees de etiketten van allerlei producten, want je wordt misleid zonder dat je het weet. Zelfs aan pekelharing, pickles, mayonaise en ketchup wordt suiker toegevoegd;: het zijn niet alleen de frisdranken die gevaarlijk zijn.

Eet volkoren in de plaats van het verarmde witte meel en… je zal veel gezonder zijn, je beter voelen, afslanken en langer leven. En bovenal: vergeet niet dat alcohol en tabak killers zijn. Rook niet of stop ermee en drink zo weinig mogelijk alcohol… liefst zelfs geen, want het is niet goed voor je lever, voor je hart en voor je bloedvaten.

En wil je toch een zoet mondje: schakel over op Stevabell, (Steviolglycosiden in de vorm van strooisuiker) dat is zoet zonder calorieën. Stevabell als strooisuiker vind je via www.almed.be of met CNK: 2950 - 988.

Je kan er ook het gratis receptenboekje aanvragen om lekker te koken en dessertjes te maken die gezond zijn, dankzij Stevabell.