Westtoer presenteert wandelmogelijkheden voor hondenliefhebbers aan de Kust

Met de hond aan zee Het provinciebedrijf Westtoer heeft voor de Kust de wandelmogelijkheden voor ho...

Nieuwe campagne rond bierbeleving in de Westhoek

‘Tournée locale’ plaatst de authenticiteit van de streek in de kijker Het provin...

Zes nieuwe tentoonstellingen over 1917 in de Westhoek

Westtoer presenteert ‘1917 Totale Oorlog in Vlaanderen’ Westtoer en zeven gemeenten uit...

Nieuwe route ‘Mijnenslag’ is afsluiter van de WOI-fietsroutes

Westtoer opent twaalfde en laatste 14-18 fietsroute in Heuvelland Naar aanleiding van de 100-jarige...

Stress kan uw gebit beschadigen

Stress kan je gezondheid beschadigen. Maar wist je dat stress ook erg nadelig kan zijn voor de tanden? Daarom kan je best een goed middel gebruiken tegen stress om je gezondheid te vrijwaren en je tanden te beschermen. Stress kan je gezondheid beschadigen. Maar wist je dat stress ook erg nadelig kan zijn voor de tanden? Daarom kan je best een goed middel gebruiken tegen stress om je gezondheid te vrijwaren en je tanden te beschermen.

We hebben al veel gelezen over wat schadelijk is voor het gebit. Zelfs gezonde producten kunnen funest zijn voor de gezondheid en de goede functie van uw tanden. Denk maar aan fruitsap. Vruchten zijn gezond en dat is zeker onbetwistbaar juist, maar als je de vezels wegneemt en enkel het sap overhoudt, is dat een suikerbom dat de tanden geen deugd doet. Dus: eet zo natuurlijk mogelijk, maar ook in zijn natuurlijke vorm.

En nog iets: wist je dat stress je tanden kan beschadigen? Dat klinkt misschien als fantasie, maar toch is dit wetenschappelijk bewezen.

Mensen die onder stress staan, ontdoen zich zelden of nooit van die stress tijdens hun slaap. Het gevolg is dat ze beginnen tandenknarsen. Dat wordt door tandartsen “bruxisme” genoemd. De tanden slijten er vaak door en worden ook brozer, ze kunnen afbreken, gemakkelijker aanleiding geven tot cariës, pijn gaan doen. Ook het tandbeen en de kaakbeenderen kunnen er door aangetast worden, zodat zelfs kauwen kan gehinderd worden.

Vandaar dat het goed is om vooraleer te gaan slapen, voldoende te ontstressen.

Ga een wandeling maken, drink een slaapverwekkend drankje, luister naar ontspannende muziek of lees een goed boek. Maar in elk geval probeer de stress te vermijden, in het belang van uw tanden.

Je kan nog iets doen: doe een beroep op de gezonde kracht van de natuur om stress kwijt te raken. Als je vooraleer je gaat slapen wat Escholcin neemt op basis van Escholtzia, dan zal je slaap natuurlijker en meer ontspannen zijn.

Ook een goed antistressmiddel is Passiflora, een extract van de Passiebloem staat ervoor bekend stres te bannen.

Een goed ontstressend middel is daarom Passibell van Fytobell. Je vindt beide middelen in de apotheek.

Escholcin met CNK: 2899 - 912

Passibell met CNK: 2899 - 953

Je kan de middelen ook gemakkelijk online bestellen via www.almed.be