Westtoer presenteert wandelmogelijkheden voor hondenliefhebbers aan de Kust

Met de hond aan zee Het provinciebedrijf Westtoer heeft voor de Kust de wandelmogelijkheden voor ho...

Nieuwe campagne rond bierbeleving in de Westhoek

‘Tournée locale’ plaatst de authenticiteit van de streek in de kijker Het provin...

Zes nieuwe tentoonstellingen over 1917 in de Westhoek

Westtoer presenteert ‘1917 Totale Oorlog in Vlaanderen’ Westtoer en zeven gemeenten uit...

Nieuwe route ‘Mijnenslag’ is afsluiter van de WOI-fietsroutes

Westtoer opent twaalfde en laatste 14-18 fietsroute in Heuvelland Naar aanleiding van de 100-jarige...

Maak zelf je ijs met koffiesmaak en Stevabell

Zelf je favoriete ijs maken met koffiesmaak? Kinderspel dankzij onze tip. Zelf je favoriete ijs maken met koffiesmaak? Kinderspel dankzij onze tip.

Heb je het vaak ook moeilijk om je keuze te maken met de juiste ijssmaak aan het stalletje of aan zee in het ijssalon? Er bestaan tegenwoordig zoveel smaken dat je er draaierig van wordt. Je hebt haast een maand nodig om alle smaken uit te proberen, als je elke dag een ander parfum wil proeven.

Maar er is altijd wel een geliefkoosde smaak bij. Voor velen is dat vanille-ijs, maar met een klein accentje erbij. Bijvoorbeeld chocolade. Maar een nieuwe smaak die fel in trek is, is gewoon vanille-ijs met koffiesmaak. Dat is pure verwennerij.

Je kan niet elke dag naar het stalletje lopen of het ijssalon bezoeken om die hemelse smaak te proeven, het zou ook een dure aangelegenheid worden. Dan kan je maar beter proberen dit zelf te doen.

En eigenlijk is dat niet zo moeilijk. Mensen die een ijsmachine hebben, zijn natuurlijk bevoordeligd, maar kan je kan omwille van je favoriete smaakje niet meteen machine gaan kopen om ze nadien in de last te laten staan.

Er bestaat een heel eenvoudige oplossing: maak vanillecrème op je favoriete wijze, en als je het gezond wil houden, gebruik je honing of Stevabell op basis van steviolglycosiden, zodat je geen suiker hoeft te gebruiken. Stevabell strooisuiker vind je trouwens is apotheken met CNK 2590 - 988, of je kan het online via www.almed.be bestellen. En je kan je klassieke recept blijven gebruiken, gewoon de suiker vervangen dor Stevabell om dezelfde zoetkracht te behouden.

Goed. Je hebt dus vanillecrème gemaakt. Nu wil je er een koffiesmaak bij?

Zet een kop sterke koffie, bij voorkeur met de espressomachine. Laat afkoelen en zet in het diepvriesvak van je koelkast. Als het goed opgesteven is, doe je de koffieklomp in de blender samen met de vanillecrème die je ook een tijdje in het diepvriesvak hebt gezet. Is het nog niet smeuïg genoeg: zet nog even in het diepvriesvak en nadien opnieuw in de blender.

Heerlijk! De zomer kan niet meer stuk (behalve door de regen natuurlijk).