Westtoer presenteert wandelmogelijkheden voor hondenliefhebbers aan de Kust

Met de hond aan zee Het provinciebedrijf Westtoer heeft voor de Kust de wandelmogelijkheden voor ho...

Nieuwe campagne rond bierbeleving in de Westhoek

‘Tournée locale’ plaatst de authenticiteit van de streek in de kijker Het provin...

Zes nieuwe tentoonstellingen over 1917 in de Westhoek

Westtoer presenteert ‘1917 Totale Oorlog in Vlaanderen’ Westtoer en zeven gemeenten uit...

Nieuwe route ‘Mijnenslag’ is afsluiter van de WOI-fietsroutes

Westtoer opent twaalfde en laatste 14-18 fietsroute in Heuvelland Naar aanleiding van de 100-jarige...

Zo vermijd je zweetvoeten en riekende schoenen

Om te vermijden dat je schoenen onder water staan door last van zweetvoeten, kan je onze tip met succes toepassen. Om te vermijden dat je schoenen onder water staan door last van zweetvoeten, kan je onze tip met succes toepassen.

De ene heeft er last van, de andere niet. Zo is dat met alles in het leven, ook met zweetvoeten. Uiteraard kan je er meer last van hebben in de zomertijd. Wat kan je er aan doen? Om te beginnen een goede voethygiëne nastreven. Dat betekent dagelijks voeten wassen en eventueel wisselbaden nemen. Verder nooit synthetische sokken dragen, wel sokken of kousen in katoen of wol. Zelfs in de zomer heeft wol voordelen, want wol heeft ook een verkoelend effect. Katoen is een tweede optie, maar zeker geen synthetische draad aan je voeten.

Dagelijks een wandelingetje maken in het bedauwde gras, tenminste als je een tuin hebt. Blootsvoets lopen is een goede maatregel voor de gezondheid van de voeten en als je kan in het weekend, maak dan een wandelingetje aan zee en loop in de vloedlijn. Niets heerlijker voor de voeten!

En je kan de geur in je schoenen zeker beperken dor babypoeder in je schoenen te strooien. Pas nadien de schoenen aantrekken. Ook boorpoeder is een mogelijkheid. Je moet dat babypoedertje dagelijks in je schoenen doen en vooraleer je er nieuw poeder instuift, de schoen even omkeren en het oude poeder eruit kloppen.

Best van al is om de andere dag dezelfde schoenen aantrekken, dus met twee paar werken, zodat de schoenen een dagje de tijd hebben om te verluchten. Op die manier beperk je het risico dat je schoenen herschapen worden in zwemvijvers.