Westtoer presenteert wandelmogelijkheden voor hondenliefhebbers aan de Kust

Met de hond aan zee Het provinciebedrijf Westtoer heeft voor de Kust de wandelmogelijkheden voor ho...

Nieuwe campagne rond bierbeleving in de Westhoek

‘Tournée locale’ plaatst de authenticiteit van de streek in de kijker Het provin...

Zes nieuwe tentoonstellingen over 1917 in de Westhoek

Westtoer presenteert ‘1917 Totale Oorlog in Vlaanderen’ Westtoer en zeven gemeenten uit...

Nieuwe route ‘Mijnenslag’ is afsluiter van de WOI-fietsroutes

Westtoer opent twaalfde en laatste 14-18 fietsroute in Heuvelland Naar aanleiding van de 100-jarige...

Microgolfoven ontvetten in een handomdraai

Om je microgolfoven vetvrij en schoon te maken is er geen moeite en zijn er geen dure producten nodig. Enkel een beetje water en citroen. Om je microgolfoven vetvrij en schoon te maken is er geen moeite en zijn er geen dure producten nodig. Enkel een beetje water en citroen.

Alles waarin gekookt wordt of voedsel in wordt verwarmd, vervuilt mettertijd. Dat is ook zo met de microgolfoven. Je ziet geen vlam, je merkt geen hitte, maar het voedsel wordt wel verwarmd en vettige dampen zetten zich gemakkelijk neer op de wanden en op de roosters of het plateau van je microgolfoven.

Er bestaan natuurlijk patentmiddelen die je voor de reiniging van je microgolfoven kan kopen. Maar sommige zijn duur, of agressief en dus kunnen we beter overschakelen op een goedkoop, maar toch efficiënt en veilig middel.

Alles wat je nodig hebt is een kopje water, twee schijfjes citroen die je vers afsnijdt en een paar minuutjes geduld. Meer is het niet.

Hoe ga je tewerk?

Nadat je de spijzen hebt klaar gemaakt en je de oven wil reinigen, zet je een kopje water in de microgolfoven. Leg in het water twee schijfjes vers gesneden citroen. Sluit de deur en zet de microgolfoven op “koken”. Laat alles een paar minuutjes goed doorkoken, terwijl het citroenwater verdampt. Hou het wel in de gaten dat de oven niet gaat “droogkoken”.

Als alles bijna verdampt is en het water bijna verdwenen in het kopje, kan je de deur openen. Wrijf nu met een vochtige doek of microvezeldoekje de wanden, de roosters en het plateau van je microgolfoven schoon. Het vet komt er heel gemakkelijk van af.

Klaar! Je microgolfoven is weer als nieuw!