VTM koken-gezicht An Steyvers laat je van Peer proeven

Proef Peer op 78 verschillende manieren ‘Proef van Peer’, met die slogan prijst An Stey...

Westtoer presenteert wandelmogelijkheden voor hondenliefhebbers aan de Kust

Met de hond aan zee Het provinciebedrijf Westtoer heeft voor de Kust de wandelmogelijkheden voor ho...

Nieuwe campagne rond bierbeleving in de Westhoek

‘Tournée locale’ plaatst de authenticiteit van de streek in de kijker Het provin...

Zes nieuwe tentoonstellingen over 1917 in de Westhoek

Westtoer presenteert ‘1917 Totale Oorlog in Vlaanderen’ Westtoer en zeven gemeenten uit...

Zo worden je koperen potten en pannen vanzelf gloednieuw

Koperen potten en pannen krijg je weer brandschoon en als nieuw dankzij onze bio-tip. Koperen potten en pannen krijg je weer brandschoon en als nieuw dankzij onze bio-tip.

Misschien kook je nog in koperen potten en pannen zoals de professionals, want ook in goede restaurants wordt nog in koper gekookt. Dat is vooral omdat koper een goede warmtegeleider is. Het nadeel is wel dat koper snel zijn “eer” verliest en er niet netjes meer gaat uitzien.

Je kan de potten natuurlijk kuisen met koperpoets. Dat zouden we je natuurlijk niet echt aanraden, omdat er vaak stoffen in zitten die niet zo geschikt zijn voor voedsel en dus ook niet voor de gezondheid van de mens. Dat kan je wel toepassen als de potten en pannen dienen als sieraad, maar niet om in te koken.

Wat kan je dan wel doen? Heel eenvoudig: gebruik ketchup. Ketchups is namelijk gebaseerd op tomaten en die hebben een sterk reinigende kracht omdat ze zuren bevatten, zoals solanine.

Wat moet je doen?

Smeer een ferme laag ketchup op je potten en pannen en laat dit een uurtje inwerken. Nadien gewoon met warm water en een sponsje afwassen en onder de warme kraan houden om goed te spoelen. Je zal echt versteld staan hoe mooi en hoe fonkelnieuw je koperen potten en pannen er zullen bijstaan. En dat allemaal voor weinig geld en haast zonder moeite. Koken in koper wordt zodoende een dubbel plezier.