VTM koken-gezicht An Steyvers laat je van Peer proeven

Proef Peer op 78 verschillende manieren ‘Proef van Peer’, met die slogan prijst An Stey...

Westtoer presenteert wandelmogelijkheden voor hondenliefhebbers aan de Kust

Met de hond aan zee Het provinciebedrijf Westtoer heeft voor de Kust de wandelmogelijkheden voor ho...

Nieuwe campagne rond bierbeleving in de Westhoek

‘Tournée locale’ plaatst de authenticiteit van de streek in de kijker Het provin...

Zes nieuwe tentoonstellingen over 1917 in de Westhoek

Westtoer presenteert ‘1917 Totale Oorlog in Vlaanderen’ Westtoer en zeven gemeenten uit...

Zo zet je zelf een gezonde ice-tea

 Zelf een lekkere, gezonde ice-tea maken? In een handomdraai gedaan en zooooo lekker, fris en goedkoop! Zelf een lekkere, gezonde ice-tea maken? In een handomdraai gedaan en zooooo lekker, fris en goedkoop!

De zomer laat het nu wel voor een paar dagen afweten, maar je kan er van op aan: hij komt terug en zal heter dan ooit toeslaan. Wees daarop voorbereid met een paar snuggere tips die de hete zomerse dagen koeler en leuker zullen maken.

Je hoeft niet in de kelder te gaan zitten om een fris gevoel te hebben, je hoeft niet per se het bos op te zoeken om aan de verzengende zon te ontsnappen, je hoeft niet op een terrasje te gaan zitten en een (dure) ice tea te bestellen, hoewel dat laatste altijd wel leuk is natuurlijk. Maar je kan zelf je verkoelende heerlijke en vooral gezonde ice-tea zetten.

Zoals je wel weet, zit ice-tea altijd vol suiker. De klassieke ice-tea is een caloriebom en als frisdrank dus niet zo gezond, vooral ook niet voor de tanden, maar ook niet vanwege de calorieën.

Daar brengen we verandering is.

Zet om te beginnen een lekkere, klassieke, zwarte thee, met vers water en bij voorkeur met losse thee met een zeefje. Heet water erover en een volle theepot. Flink laten trekken. Je kan de theesoort van je voorkeur nemen: Darjeeling, Earl Grey, Lapsang Susjong enz. Goed laten trekken.

Haal nu ijsblokjes uit de diepvriezer of het vriesvakje van je koelkast. Doe een aantal ijsblokjes in een glas dat tegen hitte kan en giet daar de thee nadat die wat is afgekoeld overheen, tot het glas vol is.

Nu doe je bij elk glas een koffielepel zuivere honing.

Heerlijk fris, lekker zoet en toch gezond: zonder kleurstoffen, zonder aroma’s, zonder bewaarmiddelen, lekker vers en boordevol antioxidanten die dan nog lekker smaken ook.