Westtoer presenteert wandelmogelijkheden voor hondenliefhebbers aan de Kust

Met de hond aan zee Het provinciebedrijf Westtoer heeft voor de Kust de wandelmogelijkheden voor ho...

Nieuwe campagne rond bierbeleving in de Westhoek

‘Tournée locale’ plaatst de authenticiteit van de streek in de kijker Het provin...

Zes nieuwe tentoonstellingen over 1917 in de Westhoek

Westtoer presenteert ‘1917 Totale Oorlog in Vlaanderen’ Westtoer en zeven gemeenten uit...

Nieuwe route ‘Mijnenslag’ is afsluiter van de WOI-fietsroutes

Westtoer opent twaalfde en laatste 14-18 fietsroute in Heuvelland Naar aanleiding van de 100-jarige...

Om er jong uit te zien, hou je huid vochtig

Een vochtige huid is een gezonde huid en een jonge huid. Probeer zoveel mogelijk uitdroging te voorkomen. Dankzij onze tips kun je de huid fris en jong houden. Een vochtige huid is een gezonde huid en een jonge huid. Probeer zoveel mogelijk uitdroging te voorkomen. Dankzij onze tips kun je de huid fris en jong houden.

 

Als de huid uitdroogt, komen er sneller rimpels, dat weet iedereen. Een huid die goed vochtig is - en dat verkrijg je niet door in  de regen te gaan staan -  blijft langer jong. Dus moet je er alles aan doen opdat de huid niet te gauw uitdroogt. De grootste misvatting daaromtrent is de wijze waarop men baden neemt. Een langdurig bad droogt de huid meer uit dan een korte douche. Dat lijkt tegenstrijdig, maar het is wel degelijk zo. Vooral warme baden drogen de huid uit. Dat kan je al merken als je na een lang warm bad naar je vingers kijkt: die zijn helemaal gerimpeld. Oorzaak: uitdroging, zelfs al kom je uit het bad.

Warme baden drogen de huid meer uit. Ze zijn wel aangenaam en ontspannend, maar een marteling voor de huid.

Veel dames denken dat ze de huid weer vochtig kunnen maken door een bodylotion te smeren. Dat is niet het geval. Een bodylotion brengt geen vocht in de huid. Eigenlijk moet dat van binnenuit gebeuren, door meer te drinken, bij voorkeur water, want alcoholische dranken en koffie zijn dehydraterend en drogen de huid nog meer uit.

De beste manier om de huid goed vochtig te houden is een flinke brushing. Hiervoor kan je met een ruwe handdoek, of een huidborstel de huid flink wrijven in cirkelvormige bewegingen, zodat die flink rood gaat zien, door een betere doorbloeding. Op die manier zal de huid ook vochtiger blijven.

Een andere goede methode is de huid in te wrijven met kokosolie of met olijfolie en ook flink te wrijven. Dat even te laten zitten en pas daarna te douchen. In de winter moet je ook waterverdampers bij de verwarming aanbrengen, omdat anders ook de huid te gemakkelijke uitdroogt. Dat is trouwens ook beter voor je meubels. Vermijd ook zoveel mogelijk je gezicht te wassen met kraantjeswater, want chloor en kalk zijn agressief voor de huid. Probeer liever met zacht water, dat is beter voor de huid.

En tenslotte kun je de huid goed verzorgen met een crème op basis van Aloë Vera.

Denk aan Aloë Vera-crème van Ellen Dee.

Je vindt er alles over op www.ellendee.be. En je kan het makkelijk bestellen via www.almed.be.