Westtoer presenteert wandelmogelijkheden voor hondenliefhebbers aan de Kust

Met de hond aan zee Het provinciebedrijf Westtoer heeft voor de Kust de wandelmogelijkheden voor ho...

Nieuwe campagne rond bierbeleving in de Westhoek

‘Tournée locale’ plaatst de authenticiteit van de streek in de kijker Het provin...

Zes nieuwe tentoonstellingen over 1917 in de Westhoek

Westtoer presenteert ‘1917 Totale Oorlog in Vlaanderen’ Westtoer en zeven gemeenten uit...

Nieuwe route ‘Mijnenslag’ is afsluiter van de WOI-fietsroutes

Westtoer opent twaalfde en laatste 14-18 fietsroute in Heuvelland Naar aanleiding van de 100-jarige...

Natuurlijke oplossing tegen voetschimmel

Voetschimmel kan zeer hardnekkig zijn, maar je kan er ook snel iets aan doen, vooral met een aantal natuurlijke maatregelen. Voetschimmel kan zeer hardnekkig zijn, maar je kan er ook snel iets aan doen, vooral met een aantal natuurlijke maatregelen.

 

De warme dagen zijn er weer en de mooie zomerdagen hebben vele voordelen. Helaas ook een paar nadelen, want door warmte en vochtigheid beginnen de voeten meer te zweten en ontstaat gemakkelijker voetschimmel. Sommigen zijn er beter tegen bestand dan anderen, maar er zijn mensen die elk spoortje oppikken bijvoorbeeld in een zwembad of sauna en nadien het probleem maar moeilijk kunnen beheersen.

Toch is dat niet dramatisch, want voetschimmel kan gemakkelijk behandeld worden, zelfs op een natuurlijke manier.

Om te beginnen moet je dagelijks verse sokken aantrekken en om de andere dag andere schoenen. Het is goed van af en toe blootvoets te lopen bijvoorbeeld op het strand, in de waterlijn aan zee of in het gras.

Maar je kan er ook gemakkelijk vanaf geraken door dagelijks een voetbad te nemen met verse saliekruiden. Misschien heb je er in de tuin staan: een handvol verse salie op twee liter heet water. Goed laten trekken en daarin een tiental minuten de voeten baden. Salie werpt een dam op tegen voetschimmel doordat het de voeten droger houdt vanwege de adstringerende werking. ’s Avonds kun je de voeten inwrijven met kokosolie, omdat de laurinezuren in kokosvet schimmels doden evenals de  caprylzuren.

’s Morgens kan je de voeten inwrijven met natriumbicarbonaat wat de jeuk zal verminderen. Je kan er ook met wat water een pasta van maken en dat vijf minuten op de voeten laten inwerken en daarna afspoelen. Altijd de voeten goed afdrogen, zowel na het baden, douchen als na een zwembeurt.

Onderzoek heeft aangetoond dat probiotica bijzonder efficiënt zijn tegen voetschimmel. De goede combinatie werd daarvoor samengebracht in een perfecte voetspray van FREEMED. Het is een ideale manier om te gebruiken onderweg, op vakantie, of alvorens je naar het werk of naar kantoor vertrekt. Thuis kan je de saliebaden nemen, maar voor overdag is de FREEMED-voetspray zeker geschikt en erg handig.

Je kan voor de volledige verzorging van de voeten de huid ook inwrijven met een crème op basis van Aloë Vera. Daarvoor is Aloë Vera-crème van Ellen Dee uitermate geschikt.

Kijk op www.ellendee.be.

Je kan zowel Freemed-voetspray als Ellen Dee Aloë Vera-crème  bestellen via www.almed.be