Westtoer presenteert wandelmogelijkheden voor hondenliefhebbers aan de Kust

Met de hond aan zee Het provinciebedrijf Westtoer heeft voor de Kust de wandelmogelijkheden voor ho...

Nieuwe campagne rond bierbeleving in de Westhoek

‘Tournée locale’ plaatst de authenticiteit van de streek in de kijker Het provin...

Zes nieuwe tentoonstellingen over 1917 in de Westhoek

Westtoer presenteert ‘1917 Totale Oorlog in Vlaanderen’ Westtoer en zeven gemeenten uit...

Nieuwe route ‘Mijnenslag’ is afsluiter van de WOI-fietsroutes

Westtoer opent twaalfde en laatste 14-18 fietsroute in Heuvelland Naar aanleiding van de 100-jarige...

Als je plots bezoek krijgt en je huis is rommelig…

Je huis opruimen en toonbaar maken voor onverwacht bezoek: je kan het klaar spelen in een half uurtje. Je huis opruimen en toonbaar maken voor onverwacht bezoek: je kan het klaar spelen in een half uurtje.

 

Het kan iedereen overkomen. Je huis is één rommelboel, overal slingert er wat rond en plots krijg je een telefoontje dat oude bekende vrienden op bezoek komen en er over een uurtje zullen zijn. De wanhoop slaat toe, je huis is niet om aan te zien en toch kun je de vrienden niet vragen om op een andere dag te komen. Ze zijn er nu eenmaal en ze willen je per se een plezier doen met een bezoekje.

Daar is geen paniek voor nodig want je kunt in een handomdraai, nou ja, zeg maar een half uurtje, je huis omtoveren als was het geschikt voor een boekje.

Begin met het toilet. Spuit een geurverfrisser in de toiletruimte, hang een nieuwe rol toiletpapier en spoel het toilet door waarna je toiletreiniger op de wanden van de toiletpot spuit. Zo ziet het toilet er al meteen erg fris en verzorgd uit.

Nu de living: haal alle overtollige rommel samen en leg het in een mand. Die kan je meteen in het washok of de bergruimte deponeren, althans een plaats waar niemand komt.

En nu het belangrijkste: zorg dat de tafel opgeruimd is. Als de tafel leeg is, leg er een mooi tafelkleed op en zet er een bloemetje op. Als zetels en tafel leeg zijn en er slingert geen speelgoed van de kinderen, schoenen of kledingstukken op de vloer, lijkt je huis veel leger, maar ook veel mooier en verzorgder. Vergeet het dus niet in die volgorde: toilet, zetels en tafel.

Heb je dan nog een probleem en tijd over? Haal alles weg van het keukeneiland, van de keukentafel en deponeer de vaat die nog moet gedaan worden in de vaatwasmachine of in het aanrecht. Zo ziet men dat je georganiseerd bent en klaar was om de afwas te doen. Zet ook etenswaar in de koelkast of in de bergkast zodat de keuken er meteen opgeruimd uit ziet.

En natuurlijk ook de gang of de inkomsthall. Haal ook daar rommel weg, haal overtollige kleding van de kapstok af en deponeer alles weer in een mand, klaar voor het washok.

Ziezo, laat de vrienden nu maar komen. Het heeft geen half uur geduurd om je huis weer toonbaar te maken. Je vrienden merken niets en jij hebt weer een gerust gemoed.