VTM koken-gezicht An Steyvers laat je van Peer proeven

Proef Peer op 78 verschillende manieren ‘Proef van Peer’, met die slogan prijst An Stey...

Westtoer presenteert wandelmogelijkheden voor hondenliefhebbers aan de Kust

Met de hond aan zee Het provinciebedrijf Westtoer heeft voor de Kust de wandelmogelijkheden voor ho...

Nieuwe campagne rond bierbeleving in de Westhoek

‘Tournée locale’ plaatst de authenticiteit van de streek in de kijker Het provin...

Zes nieuwe tentoonstellingen over 1917 in de Westhoek

Westtoer presenteert ‘1917 Totale Oorlog in Vlaanderen’ Westtoer en zeven gemeenten uit...

Wat doe je aan groene verkleuring van je haar na het zwembad?

De zon en zwemwater zijn geen goede combinatie voor de schoonheid van je haren. Soms slaan de haren na een zwembeurt groen uit, vooral als je blond bent. Maar je kan er wat aan doen dankzij onze tip. De zon en zwemwater zijn geen goede combinatie voor de schoonheid van je haren. Soms slaan de haren na een zwembeurt groen uit, vooral als je blond bent. Maar je kan er wat aan doen dankzij onze tip.

 

De zomer is er onmiskenbaar en dus is het zwembad de geliefkoosde plaats om te genieten tijdens warme zomerdagen. Niets heerlijker dan plonzen en baantjes trekken in heerlijk frisser water, terwijl de zon op je huid schijnt.

Het is goed voor de conditie, de gezondheid, ter preventie van veel problemen en het geeft ook een boost aan je gemoed.

Er is evenwel een negatief kantje aan: het zwemwater is vaak funest voor je haar. De haren breken er sneller door, ze verkleuren en in sommige gevallen gaan de punten er groen uitzien. Vooral als je blond bent, valt dat op. Ook bij dames die de haren blond hebben laten omkleuren.

Met groen haar door het leven stappen is nu ook geen ideale wandeling en dus moet je er alles aan doen opdat de groene verkleuring niet zou toeslaan, of toch niet te hard. En wat doe je dan als het kwaad is geschied?

Om te beginnen kan je best een badmuts dragen als je groene verkleuring in het zwembad wil voorkomen. Het is niet de meest elegante oplossing, maar wel een goede oplossing.

Lukt dat niet, was dan eerst de haren vooraleer je in het zwemwater stapt en gebruik een haarconditioner. Die bevat siliconen en zet een mini-filmpje rond de haren zodat het zwemwater er minder of geen invloed meer op heeft. Het is niet de chloor die het haar verkleurt, maar wel de metaalionen, vooral koper in het water, die er verantwoordelijk voor zijn.

Je kan langere haren ook in een dot wringen of knopen, zodat het zwemwater er minder impact op heeft.

Als je gezwommen hebt, moet je niet blijven liggen of zitten, maar meteen en onmiddellijk de haren overvloedig uitspoelen, eventueel met een shampoo op basis van sodium lauryl sulfaat dat de groene verkleuring uit je haar weghaalt.

Een andere truc als het kwaad toch is geschied: was je haren met tomatenketchup. Het klinkt lachwekkend, maar het helpt echt. Laat een paar minuten zitten en spoel dan overvloedig uit. Nadien wat conditioner aanbrengen op het haar.

Vergeet ook niet dat de zon geen goede maatje is voor mooi haar. Mijd dus de rechtstreekse zon of zet een hoofddeksel op.

Maar geniet bovenal van een actieve zwemvakantie of  -dag.