VTM koken-gezicht An Steyvers laat je van Peer proeven

Proef Peer op 78 verschillende manieren ‘Proef van Peer’, met die slogan prijst An Stey...

Westtoer presenteert wandelmogelijkheden voor hondenliefhebbers aan de Kust

Met de hond aan zee Het provinciebedrijf Westtoer heeft voor de Kust de wandelmogelijkheden voor ho...

Nieuwe campagne rond bierbeleving in de Westhoek

‘Tournée locale’ plaatst de authenticiteit van de streek in de kijker Het provin...

Zes nieuwe tentoonstellingen over 1917 in de Westhoek

Westtoer presenteert ‘1917 Totale Oorlog in Vlaanderen’ Westtoer en zeven gemeenten uit...

Olijfolie: een mirakel voor je huid

De huid heeft goede vetzuren nodig om jong te blijven en UV-schade te voorkomen of te herstellen. Olijfolie is daarvoor een ideaal vetzuur. De huid heeft goede vetzuren nodig om jong te blijven en UV-schade te voorkomen of te herstellen. Olijfolie is daarvoor een ideaal vetzuur.

 

We weten allemaal intussen wel dat het mediterrane dieet veel voordelen biedt: minder hart- en vaatziekten, minder depressies, minder kanker, minder obesitas en diabetes, kortom een langer en gezonder leven. Maar daar is nu een element bijgekomen dat niet te verwaarlozen is: een mooiere en jongere huid en een betere bescherming tegen UV-schade.

Olijfolie is een zeer gezond vet dat essentiële vetzuren bevat waar de huid profijt kan uit trekken om UV-beschadiging te voorkomen en tot op zekere hoogte te herstellen.

Het is bekend dat deze essentiële vetzuren deel uitmaken van de celmembranen die de vochtbalans in de huid regelen zodat er geen schade ontstaat door hitte of zon in de zomermaanden.

Het is derhalve verstandig om deze vetzuurbalans op peil te houden en dagelijks een soeplepel olijfolie te consumeren. Dat kan je door een sladressing te maken op basis van olijfolie, of mayonaise op basis van olijfolie, of gewoon olijfolie toevoegen aan de soep in de plaats van een bouillonblokje. Je kan ook vis in de oven klaar maken met olijfolie. Op die manier heb je ook nog eens gezonde Omega-3 vetzuren binnen.

Daardoor zal de huid soepel blijven, zijn jong uitzicht bewaren of herwinnen.

Het kan ook nooit kwaad om de vochtigheid en de jeugd van de huid te bestendigen door een goede huidcrème. Denk daarom aan Aloë Vera-crème van Ellen Dee. Te verkrijgen in de apotheken of via www.almed.be. Je vindt hierover informatie op www.ellendee.be.