VTM koken-gezicht An Steyvers laat je van Peer proeven

Proef Peer op 78 verschillende manieren ‘Proef van Peer’, met die slogan prijst An Stey...

Westtoer presenteert wandelmogelijkheden voor hondenliefhebbers aan de Kust

Met de hond aan zee Het provinciebedrijf Westtoer heeft voor de Kust de wandelmogelijkheden voor ho...

Nieuwe campagne rond bierbeleving in de Westhoek

‘Tournée locale’ plaatst de authenticiteit van de streek in de kijker Het provin...

Zes nieuwe tentoonstellingen over 1917 in de Westhoek

Westtoer presenteert ‘1917 Totale Oorlog in Vlaanderen’ Westtoer en zeven gemeenten uit...

Zo stop je slechte adem

Een riekende adem? Geen probleem dankzij dit zelfgemaakte, perfecte mondwater. Een riekende adem? Geen probleem dankzij dit zelfgemaakte, perfecte mondwater.

 

Niets is zo vervelend als te moeten praten met iemand die een slechte adem heeft. Je mag het niet altijd laten merken, maar eigenlijk zou je beter een kleine hint geven bijvoorbeeld door te stellen dat jij onlangs iets geprobeerd hebt dat echt perfect werkt tegen een slechte adem.

Natuurlijk moet je eerst zeker zijn dat er geen echt pathologische oorzaak is, iets dat moet behandeld worden door een arts of tandarts: want slechte kiezen, of ontstoken sinussen kunnen ook een slechte adem veroorzaken. Ook bij migraine bijvoorbeeld kan de adem een beetje naar ammoniak rieken. Maar doorgaans zijn het gewoon slechte bacteriën in de mond en op de tong die verantwoordelijk zijn voor een riekende adem.

Wat kan je doen?

Eerst en vooral altijd de tanden goed poetsen en nadien de mond grondig spoelen. De tong schrapen is een tweede belangrijke maatregel.

En tenslotte kan je zelf een prachtig ontsmettend middeltje maken dat omzeggens niets kost, maar bijzonder doeltreffend is.

Wat heb je nodig?

Een beetje verse muntblaadjes of etherische olie van munt en groene thee.

Laat een drietal zakjes groene thee trekken gedurende een kwartier in een normale hoeveelheid heet water. Laat alles afkoelen en voeg er ofwel een paar lepels muntblaadjes aan toe, ofwel twee à drie druppels etherische olie van munt.

Laat afkoelen en giet alles in een fles.

Nu heb je een ideaal zelfgemaakt en natuurlijk mondwater dat je liefst tweemaal per dag kan toepassen, dat de slechte bacteriën in de mond aanpakt en ook het tandvlees gezond houdt en de tong fris. Je adem is als de verse frisheid van de natuur… Niemand zal je nog mijden in de toekomst! Je krijgt er alleen nog vrienden door.