VTM koken-gezicht An Steyvers laat je van Peer proeven

Proef Peer op 78 verschillende manieren ‘Proef van Peer’, met die slogan prijst An Stey...

Westtoer presenteert wandelmogelijkheden voor hondenliefhebbers aan de Kust

Met de hond aan zee Het provinciebedrijf Westtoer heeft voor de Kust de wandelmogelijkheden voor ho...

Nieuwe campagne rond bierbeleving in de Westhoek

‘Tournée locale’ plaatst de authenticiteit van de streek in de kijker Het provin...

Zes nieuwe tentoonstellingen over 1917 in de Westhoek

Westtoer presenteert ‘1917 Totale Oorlog in Vlaanderen’ Westtoer en zeven gemeenten uit...

Zo maak je zelf een geweldig schoonheidsmasker

Een verjongingskuur die echt werkt? Je kan dit mirakel zelf maken. Een schoonheidsmasker dat de rimpels doet verdwijnen en je er jaren jonger laat uitzien! Een verjongingskuur die echt werkt? Je kan dit mirakel zelf maken. Een schoonheidsmasker dat de rimpels doet verdwijnen en je er jaren jonger laat uitzien!

 

Wie wil er niet op slag tien jaar jonger uitzien? Ik ook. Is dat mogelijk? Mirakels bestaan wel niet, maar toch bijna, want je kan de spiegel zeker tien jaar laten liegen ten opzichte van je kalender en geboortejaar. Hoe doe je dat? Door gezond te leven! Eet veel fruit en groenten, een groot deel daarvan rauw. Eet geen suiker, geen rood vlees, (wel vis) geen bewerkt vlees en geen snoep en frisdrank. Beweeg veel, rook niet en drink geen alcohol. Het lijkt wel een programma van een monnik in een slotklooster, maar je moet eens nagaan hoeveel hoogbejaarden er niet in een klooster verblijven?

Het werkt zeker. Eén derde minder eten is één derde langer leven, dat is wetenschappelijk bewezen.

Maar je kan natuurlijk ook een aantal cosmetische ingrepen toepassen die beslist ook werken. Zo is aan de medische faculteit van de universiteit van Georgia vastgesteld dat groene thee echt een huidverjonging veroorzaakt als je het uitwendig toepast en zelfs de huidvellen van binnen verjongt als je groene thee drinkt. Groene thee bevat namelijk heel veel antioxidanten en dat is belangrijk voor de vernieuwing van de cellen en voor het bestrijden van vrije radicalen.

Groene thee vergroot de elasticiteit van de huid, vermindert en vertraagt veroudering, herstelt huidschade door de zon, door veroudering en fijne lijntjes en rimpels verminderen en verdwijnen vaak.

Dus: drink meer groene thee.

Maar je kan ook een schoonheidsmasker maken op basis van groene thee.

Zet daarom groene thee, maar met een dubbele portie aan theekruiden (of 2 zakjes in de plaats van 1).

Als de thee gezet is, voeg er dan 2 koffielepels bio honing aan toe en het sap van een citroen. Laat even afkoelen tot lichaamswarmte en leg met deze “toverdrank” kompressen op je gezichtshuid en vergeet ook de hals niet.

Ga rustig liggen en laat alles een tiental minuutjes ter plekke zitten. Spoel af met zacht lauwwarm water.

Als je dit een twee- tot driemaal per week toepast, zal je ervan versteld staan hoe mooi de huid is over een paar weken, terwijl je beslist de opmerking zal krijgen dat je er zo goed en jong uitziet!