VTM koken-gezicht An Steyvers laat je van Peer proeven

Proef Peer op 78 verschillende manieren ‘Proef van Peer’, met die slogan prijst An Stey...

Westtoer presenteert wandelmogelijkheden voor hondenliefhebbers aan de Kust

Met de hond aan zee Het provinciebedrijf Westtoer heeft voor de Kust de wandelmogelijkheden voor ho...

Nieuwe campagne rond bierbeleving in de Westhoek

‘Tournée locale’ plaatst de authenticiteit van de streek in de kijker Het provin...

Zes nieuwe tentoonstellingen over 1917 in de Westhoek

Westtoer presenteert ‘1917 Totale Oorlog in Vlaanderen’ Westtoer en zeven gemeenten uit...

Zo hou je muggen van je lijf

Ook last van de muggen en het treiterend gezoem beu? Dan hebben we hier een prima tip om de vervelende steekbeesten op afstand te houden. Ook last van de muggen en het treiterend gezoem beu? Dan hebben we hier een prima tip om de vervelende steekbeesten op afstand te houden.

 

De lente en de zomer hebben ontzettend veel voordelen: mooi weer, gezang van vogels, bloemen in de tuin, heerlijk buiten genieten en een barbecuetje organiseren, kortom het echte buitenleven. Diezelfde lente en zomer hebben natuurlijk ook nadelen: sommige mensen zijn allergisch aan bloeiende planten en anderen lijken muggen aan te trekken als een magneet, terwijl sommige huisgenoten er helemaal geen last van hebben.

Er werd altijd gezegd: “dat ligt aan het zoet bloed”. Dat is uiteraard onjuist. Wel is het zo dat muggen een voorliefde hebben voor bepaalde geuren en sommige mensen hebben die meer dan anderen. Muggen gaan namelijk af op de geur en dat betekent dat je ze ook kan misleiden of afstoten.

Natuurlijk bestaan er in de handel allerlei producten die wel effectief zijn zoals Deet, maar het heeft ook nadelen, want het is een scheikundig product.

De natuur heeft ons ook mogelijkheden gegeven: zo lijken muggen niet erg dol op tijm, salie, munt en kattenkruid. Ook notenbladeren lijken ze niet te waarderen. Maar je kan die kruiden natuurlijk niet altijd en overal met je meesleuren.

Er is nog een bijzonder efficiënt en eenvoudig middeltje dat de muggen beslist op afstand houdt: LOOK. Maak daartoe een papje van lookpoeder en wat water en smeer dat aan de binnenkant van je ellebogen, de knieholtes, en achter de oren. Misschien schrikt het sommige mensen ook af, maar doeltreffend is het wel. Je kan daarom dit trucje misschien best ’s avonds toepassen vooraleer je gaat slapen, zodat het treiterig gezoem je niet uit de slaap houdt. Je moet wel voorzichtig zijn met de omgeving van de ogen, want het kan bijzonder fel prikken. Heb je het toch wat te royaal toegepast, was de ogen dan uit met veel water.

Maar de muggen zullen je zeker mijden!