VTM koken-gezicht An Steyvers laat je van Peer proeven

Proef Peer op 78 verschillende manieren ‘Proef van Peer’, met die slogan prijst An Stey...

Westtoer presenteert wandelmogelijkheden voor hondenliefhebbers aan de Kust

Met de hond aan zee Het provinciebedrijf Westtoer heeft voor de Kust de wandelmogelijkheden voor ho...

Nieuwe campagne rond bierbeleving in de Westhoek

‘Tournée locale’ plaatst de authenticiteit van de streek in de kijker Het provin...

Zes nieuwe tentoonstellingen over 1917 in de Westhoek

Westtoer presenteert ‘1917 Totale Oorlog in Vlaanderen’ Westtoer en zeven gemeenten uit...

Zo hou je je bureau netjes

Een bureau is vaak een stofnest en vooral een wir-war van draden en fiches. Dankzij onze tip kun je weer orde op zaken stellen. Een bureau is vaak een stofnest en vooral een wir-war van draden en fiches. Dankzij onze tip kun je weer orde op zaken stellen.

 

Een bureau is niet meer de verzamelplaats van papieren, boeken, tijdschriften, woordenboeken enz zoals vroeger, maar eerder een wit-war van draden en fiches om de computer en printer te laten functioneren. Als je met meerdere schermen werkt, is het al helemaal een spinnenweb van draden en fiches. Als je dan een fiche moet versteken of een draad vervangen of er eentje bij pluggen is het vaak een zoekpuzzel van jewelste. Op den duur vindt een kat haar jongen in zo’n warboel niet meer terug. Hoe kan je daar orde in scheppen en er voor zorgen dat het niet enkel netjes oogt, maar alles ook nog ordentelijk kan teruggevonden worden?

Heel eenvoudig: gebruik plastic bindstrips. Zorg er eerst voor dat je de draden één voor één goed aankoppelt en leg ze naast elkaar. Als alles perfect is aangesloten, neem je de draden in het midden samen en leg er een bindstrip rond. Doe dit ook bij het begin en op het einde, althans waar het mogelijk is, want als de fiches te ver uit elkaar liggen moet je wel uitkijken.

Als er koppelstukken tussen zitten zoals hubs of verlengdraden, dan kan je de koppelstukken of fiches of hubs best verzamelen in bijvoorbeeld een oude schoendoos. Knip een cirkel aan beide zijden van de doos zodat de draden er in en uit kunnen. Op die manier zie je geen wanorde meer op je bureau en zijn de draden en fiches ook niet langer stofnesten waar het zeer moeilijk is om schoon te maken.

Je bureau wordt weer netjes en het zal veel prettiger zijn om er aan te werken.