VTM koken-gezicht An Steyvers laat je van Peer proeven

Proef Peer op 78 verschillende manieren ‘Proef van Peer’, met die slogan prijst An Stey...

Westtoer presenteert wandelmogelijkheden voor hondenliefhebbers aan de Kust

Met de hond aan zee Het provinciebedrijf Westtoer heeft voor de Kust de wandelmogelijkheden voor ho...

Nieuwe campagne rond bierbeleving in de Westhoek

‘Tournée locale’ plaatst de authenticiteit van de streek in de kijker Het provin...

Zes nieuwe tentoonstellingen over 1917 in de Westhoek

Westtoer presenteert ‘1917 Totale Oorlog in Vlaanderen’ Westtoer en zeven gemeenten uit...

Zo verwijder je krassen uit houten meubelen

Krassen en lichte beschadigingen in houten voorwerpen zoals kast, trap of deur herstellen is kinderspel dankzij onze tip. Krassen en lichte beschadigingen in houten voorwerpen zoals kast, trap of deur herstellen is kinderspel dankzij onze tip.

 

Houten meubelen in hun natuurlijke verschijning zijn weer in. Na een periode van geverfde exemplaren wil men weer overstappen op de natuurlijke look. Heel mooi natuurlijk, maar tegelijk ook kwetsbaar. Ze zijn niet allemaal gevernist of geboend en… dan nog. Er komen uiteraard gemakkelijk krassen op en die zijn er op het eerste gezicht niet gemakkelijk uit te verwijderen. En het is ook onbegonnen werk om de kast helemaal af te schuren en opnieuw op te blinken. Kan ook gebeuren met trappen, deuren, tafels uiteraard.

Wat moet je dan doen? Er een specialist bijhalen? Dat kost handenvol geld terwijl je de klus eigenlijk zelf gemakkelijk kan klaren.

Wat moet je doen? Neem een walnoot en snij die doormidden. Wrijf nu met de aangesneden kant een aantal keren fors over de kwetsuur van het hout. De oliën van de walnoot zullen opgenomen worden door het hout en de kerf of de kwetsuur van de kast, deur of trap zal er door verborgen worden.

Als er voldoende hars uit de noot op de kast is gekomen, moet je met de vingers over de behandeling wrijven om alles goed te verdelen. Na een poosje moet je de behandeling herhalen om de schade aan het hout helemaal te verbergen. Op die manier is de schade snel en helemaal hersteld.

Bij gebrek aan walnoten kun je ook gebruik maken van amandelnoten of paranoten, het resultaat is ongeveer hetzelfde.