VTM koken-gezicht An Steyvers laat je van Peer proeven

Proef Peer op 78 verschillende manieren ‘Proef van Peer’, met die slogan prijst An Stey...

Westtoer presenteert wandelmogelijkheden voor hondenliefhebbers aan de Kust

Met de hond aan zee Het provinciebedrijf Westtoer heeft voor de Kust de wandelmogelijkheden voor ho...

Nieuwe campagne rond bierbeleving in de Westhoek

‘Tournée locale’ plaatst de authenticiteit van de streek in de kijker Het provin...

Zes nieuwe tentoonstellingen over 1917 in de Westhoek

Westtoer presenteert ‘1917 Totale Oorlog in Vlaanderen’ Westtoer en zeven gemeenten uit...

Zo kan je schoonmaken onder zware kasten

Onder zware meubels, zetels, kasten poetsen, is niet altijd een gemakkelijke opdracht. Dankzij onze tip wordt dat evenwel kinderspel. Onder zware meubels, zetels, kasten poetsen, is niet altijd een gemakkelijke opdracht. Dankzij onze tip wordt dat evenwel kinderspel.

 

Schoonmaken in huis is belangrijk, niet alleen omdat zich anders vuil ophoopt en het niet zo fraai oogt, maar vooral ook omdat zich aan stof ook schadelijke partikels kunnen hechten of bijvoorbeeld pollen en dat is voor mensen die last hebben van overgevoeligheid geen goed nieuws. Wel goed nieuws is dat je er wat kan aan doen: schoonmaken!

Dat is natuurlijk gemakkelijker gezegd dan gedaan vooral als er veel meubels, fauteuils en voorwerpen in de weg staan. Een open vloer stofzuigen en dweilen is kinderspel, maar als er veel meubels staan, is dat vaak een onbegonnen karwei en dus laten velen het stof maar liggen waar het neerdwarrelt.

Dat is dus geen goed idee en toch kan je de klus met alle gemak klaren.

In de plaats van de meubels steeds te moeten verschuiven, wat schade kan veroorzaken aan spieren en rug, kan je ze beter laten staan. Met een stofzuiger kan je ook niet altijd even gemakkelijk onder alle voorwerpen zoals zetels en kasten onderdoor. Dus hier de truc:

Trek een oude sok over een borstelsteel en daarover een oude panty. De panty zal het stof aantrekken en de sok zal het stof vast houden. Je gaat een paar keer heen en weer met de stok onder het meubel en je mag er zeker van zijn dat het merendeel van het stof verdwenen zal zijn.

Op die manier is het niet nodig van telkens zware meubels te moeten verplaatsen, terwijl de kamer toch kraaknet zal zijn en… je rug blijft gespaard van problemen.