VTM koken-gezicht An Steyvers laat je van Peer proeven

Proef Peer op 78 verschillende manieren ‘Proef van Peer’, met die slogan prijst An Stey...

Westtoer presenteert wandelmogelijkheden voor hondenliefhebbers aan de Kust

Met de hond aan zee Het provinciebedrijf Westtoer heeft voor de Kust de wandelmogelijkheden voor ho...

Nieuwe campagne rond bierbeleving in de Westhoek

‘Tournée locale’ plaatst de authenticiteit van de streek in de kijker Het provin...

Zes nieuwe tentoonstellingen over 1917 in de Westhoek

Westtoer presenteert ‘1917 Totale Oorlog in Vlaanderen’ Westtoer en zeven gemeenten uit...

Zo houd je aardbeien langer vers

Aardbeien zijn een heerlijke en vooral ook gezonde lekkernij. Jammer dat ze zo rap hun versheid verliezen. Maar dankzij onze tip kun je ze beslist een week langer vers bewaren. Aardbeien zijn een heerlijke en vooral ook gezonde lekkernij. Jammer dat ze zo rap hun versheid verliezen. Maar dankzij onze tip kun je ze beslist een week langer vers bewaren.

 

Het “zoete” seizoen is aangebroken: verse inlandse zoete aardbeien. Heerlijke vruchten en boordevol antioxidanten om een leven lang gezond te blijven en te genieten van deze lekkernij. Jammer is dat van zodra ze geplukt zijn, ze snel hun versheid verliezen. Je kan ze geen dagenlang vers houden, vooral niet in de hitte die we de laatste dagen gekend hebben. Wat moet je dan doen? Meteen opeten en de rest weggooien? Zeker niet! Gelukkig zijn zij die in de buurt van een aardbeikweker wonen, of in de buurt van een groentewinkel die dagelijks verse producten in huis heeft.

Maar als je dan toch gedwongen bent om een voorraad voor een week in te slaan, dan kan je maar beter rekenen op onze tip om aardbeien langer vers te houden.

Doe de truc met de azijn.

Als je verse aardbeien gekocht hebt dan kan je ze natuurlijk invriezen, maar dat is geen al te beste keuze omdat ze bij het ontdooien veel van hun smaak verliezen.

Daarom deze tip.

Vul een bakje voor één derde met azijn (citroensap mag ook) en twee derden water. Leg daar de aardbeien gedurende een tiental minuutjes in. Laat uitlekken en zet ze in een bakje of een vergiet in de koelkast. Nu blijven ze een tiental dagen hun versheid behouden, ondanks de warmte.

Als je er wilt van genieten: gewoon even onder de kraan om de zure smaak van de azijn weg te wassen en… je hebt kraakverse aardbeien. Smullen maar!