VTM koken-gezicht An Steyvers laat je van Peer proeven

Proef Peer op 78 verschillende manieren ‘Proef van Peer’, met die slogan prijst An Stey...

Westtoer presenteert wandelmogelijkheden voor hondenliefhebbers aan de Kust

Met de hond aan zee Het provinciebedrijf Westtoer heeft voor de Kust de wandelmogelijkheden voor ho...

Nieuwe campagne rond bierbeleving in de Westhoek

‘Tournée locale’ plaatst de authenticiteit van de streek in de kijker Het provin...

Zes nieuwe tentoonstellingen over 1917 in de Westhoek

Westtoer presenteert ‘1917 Totale Oorlog in Vlaanderen’ Westtoer en zeven gemeenten uit...

De ideale oefening bij vliegreizen

Vliegtuigreizen zijn voor veel mensen geen pretje, vooral niet als ze al onaangename ervaringen hebben meegemaakt. Maar je kan je best wel voorbereiden en ook zullen bepaalde oefeningen helpen om problemen te voorkomen, dankzij onze tips hier. Vliegtuigreizen zijn voor veel mensen geen pretje, vooral niet als ze al onaangename ervaringen hebben meegemaakt. Maar je kan je best wel voorbereiden en ook zullen bepaalde oefeningen helpen om problemen te voorkomen, dankzij onze tips hier.

 

De zomervakanties lonken en bijgevolg ook de vliegtuigreizen. Een vliegtuig is altijd een beetje een noodzakelijk kwaad en de enige oplossing als je je snel over grote afstand wil verplaatsen, maar het heeft ook nadelen. Over vliegangst zullen we het hier niet hebben, maar mensen die gevoelig zijn voor reisziekte moeten in een vliegtuig zeker voorzichtig zijn: geen koffie, geen zwarte thee, geen alcohol en best licht verteerbare kost, een broodje kaas als je dat kan krijgen, is al goed genoeg.

Wel veel drinken, water uiteraard en geen alcohol, want in een vliegtuig is de lucht geconditioneerd en dus altijd droger en zeker ijler.

De bloedsomloop heeft het dan wat lastiger en sommige mensen krijgen in een vliegtuig last met de benen, vanwege een minder goede doorbloeding. Het is daarom van groot belang geregeld eens op te staan en naar het toilet te wandelen, kwestie van de bloedsomloop te activeren.

De ideale oefening voor in het vliegtuig is het activeren van wat genoemd wordt “het tweede hart”. Ga hiervoor rechtstaan. Afwisselend op de tenen staan en op de hielen en deze oefening snel en een tiental keren achtereenvolgens uitvoeren. Daarmee worden de achterste beenspieren opgerekt en de bloedvaten worden samengedrukt en ontspannen.

Omwille van de bloedsomloop is losse kleding aanbevolen zodat de bloedvaten niet bekneld worden.

Ga niet met een verkoudheid of keelpijn het vliegtuig op, want doorgaans verergert het probleem na de vlucht!

Heb je last van oorpijn, dan komt dat door drukverschil tussen het linker en rechteroor. Dit probleem komt ook meer voor bij verkoudheid. Hiervoor moet je de duikoefening topassen om de druk te herstellen: neus dichtknijpen en binnensmonds blazen tot de oren “ploppen”. Ook kauwgom gebruiken helpt of slikken tot je het in de oren merkt.

Maar vergeet vooral de beenoefeningen niet om veneuze problemen te voorkomen!