VTM koken-gezicht An Steyvers laat je van Peer proeven

Proef Peer op 78 verschillende manieren ‘Proef van Peer’, met die slogan prijst An Stey...

Westtoer presenteert wandelmogelijkheden voor hondenliefhebbers aan de Kust

Met de hond aan zee Het provinciebedrijf Westtoer heeft voor de Kust de wandelmogelijkheden voor ho...

Nieuwe campagne rond bierbeleving in de Westhoek

‘Tournée locale’ plaatst de authenticiteit van de streek in de kijker Het provin...

Zes nieuwe tentoonstellingen over 1917 in de Westhoek

Westtoer presenteert ‘1917 Totale Oorlog in Vlaanderen’ Westtoer en zeven gemeenten uit...

Zo verwijder je aanslag in het toilet

De binnenkant van de toiletpot is vaak moeilijk schoon te maken, omdat zich reststoffen uit het water erop afzetten. IJzer kan daardoor bijvoorbeeld het toilet helemaal verkleuren. Dankzij onze tip is dat zo schoongemaakt. De binnenkant van de toiletpot is vaak moeilijk schoon te maken, omdat zich reststoffen uit het water erop afzetten. IJzer kan daardoor bijvoorbeeld het toilet helemaal verkleuren. Dankzij onze tip is dat zo schoongemaakt.

 

Het toilet is voor bezoekers in een etablissement zoals restaurant, café of hotelkamer maar ook bij jezelf thuis, de graadmeter van properheid en hygiëne. Als een bezoek bij je binnenkomt en het toilet vervuild aantreft, dan is de kans groot dat hij of zij niet zal ingaan op een uitnodiging om langer te blijven of te blijven eten, bijvoorbeeld. Want het zegt veel over het belang dat de bewoner hecht aan hygiëne en zuiverheid.

Dat toilet is trouwens niet altijd heel gemakkelijk schoon te maken, omdat zich allerlei stoffen aan de binnenkant van de toiletpot kunnen hechten. Dat is om te beginnen kalk dat rijkelijk in leidingwater aanwezig is.

Daarover hebben we het al eerder gehad, want die kalkaanslag kan je te lijf gaan met een mengeling van azijn en natriumbicarbonaat. Hiervoor moet je gewoon het toilet eerst doorspoelen en daarna toiletpapier drenken in de vloeistof van azijn en natriumbicarbonaat en het een nachtje tegen de binnenkant van de toiletpot laten inweken. ’s Anderendaags gewoon doorspoelen en weg borstelen. De toiletpot is als nieuw!

Maar er zijn meerdere andere stoffen die in het water zitten die zich ook tegen de binnenkant van het toilet kunnen nestelen zoals ijzer en dat is normaal niet zo gemakkelijk te verwijderen. Daardoor kleurt het toilet aan de binnenkant vaak oranje of groen, al naargelang de samenstelling van het water, want sommigen gebruiken voor het doorspoelen van het toilet ook grondwater dat ze zelf oppompen. Toch kan je ook deze aanslag gemakkelijk verwijderen, want normaal met hard borstelen en ontkalkende producten niet weggaat.

Spuit ’s avonds kruipolie (bijvoorbeeld WD 40) op de binnenkant van de toiletpot en laat een nachtje inweken.

’s Anderendaags goed borstelen en doorspoelen. Klaar is kees. De toiletpot ziet er als nieuw uit…