VTM koken-gezicht An Steyvers laat je van Peer proeven

Proef Peer op 78 verschillende manieren ‘Proef van Peer’, met die slogan prijst An Stey...

Westtoer presenteert wandelmogelijkheden voor hondenliefhebbers aan de Kust

Met de hond aan zee Het provinciebedrijf Westtoer heeft voor de Kust de wandelmogelijkheden voor ho...

Nieuwe campagne rond bierbeleving in de Westhoek

‘Tournée locale’ plaatst de authenticiteit van de streek in de kijker Het provin...

Zes nieuwe tentoonstellingen over 1917 in de Westhoek

Westtoer presenteert ‘1917 Totale Oorlog in Vlaanderen’ Westtoer en zeven gemeenten uit...

Zo maak je je huis helemaal stofvrij

Stof in huis: maak er korte metten mee. Dankzij onze tip zal er voortaan minder stof in je huis circuleren. Stof in huis: maak er korte metten mee. Dankzij onze tip zal er voortaan minder stof in je huis circuleren.

 

Je hebt goede stof en minder goed stof en ook stof die minder prettig is althans voor wie naar school gaat. Stof tot nadenken is altijd goed. Stof om kleding te vervaardigen hebben we ook nodig. En leerstof is natuurlijk nodig als je een diploma wil behalen. Maar stof dat rond dwarrelt in huis is het minst prettige van allemaal.

Daar moet je komaf mee maken, zeker in tijden van allergische reacties. Dat beetje stof dat erbij komt, kunnen we best missen.

Hoe verwijder je stof uit je huis? Niet door te borstelen, want dan verplaats je enkel maar het stof. Stofzuigen is wel goed, maar je moet er voor zorgen dat je over een stofzuiger beschikt die een pollenfilter heeft. En bovendien is het niet voldoende te stofzuigen in open ruimten, want daar hoopt het stof zich niet op, maar wel in de verborgen en afgesloten hoekjes waar je gewoonlijk moeilijk bij kunt of overslaat.

Daarom moet je om te beginnen altijd eerst in de buurt van de radiatoren, convectoren of verwarmingsputten stofzuigen. Warmte jaagt namelijk het stof naar omhoog en dan dwarrelt het willekeurig neer in je woning.

Best is dat je ook de kasten verplaatst, stoelen en tafels verschuift, het tapijt oprolt en naar buiten brengt en dan alles stofzuigt en dweilt of schoonmaakt met een aangepast middel. Pas als de hele ruimte is gestofzuigd mag alles weer op zijn plaats.

Ook de boekenkast: vergeet vooral de bovenkant van de boeken niet, want daar hoopt stof zich gemakkelijk op. Op die manier zal je het stof verwijderen, zal er minder stof in het huis kunnen circuleren en zal het beter stofvrij zijn, in de plaats van dat je het stof gewoon verplaatst hebt.