VTM koken-gezicht An Steyvers laat je van Peer proeven

Proef Peer op 78 verschillende manieren ‘Proef van Peer’, met die slogan prijst An Stey...

Westtoer presenteert wandelmogelijkheden voor hondenliefhebbers aan de Kust

Met de hond aan zee Het provinciebedrijf Westtoer heeft voor de Kust de wandelmogelijkheden voor ho...

Nieuwe campagne rond bierbeleving in de Westhoek

‘Tournée locale’ plaatst de authenticiteit van de streek in de kijker Het provin...

Zes nieuwe tentoonstellingen over 1917 in de Westhoek

Westtoer presenteert ‘1917 Totale Oorlog in Vlaanderen’ Westtoer en zeven gemeenten uit...

Laat graspollen je niet langer treiteren

Na de berkenpollen zijn er nu volop de graspollen en wie er allergisch voor is, zal het geweten hebben. Dat betekent niet dat ze lijdzaam de winter moeten afachten, wel integendeel. Het immuunsysteem kan op een natuurlijke wijze worden versterkt met een goed probioticum zoals Allobiose met miljarden goede bacteriën. Na de berkenpollen zijn er nu volop de graspollen en wie er allergisch voor is, zal het geweten hebben. Dat betekent niet dat ze lijdzaam de winter moeten afachten, wel integendeel. Het immuunsysteem kan op een natuurlijke wijze worden versterkt met een goed probioticum zoals Allobiose met miljarden goede bacteriën.

 

Het is zover. Na de berkenpollen zijn de graspollen in omloop en wie daar allergisch voor is, zal het geweten hebben. De regen heeft gisteren wel heel veel pollen uit de lucht gewassen zodat het voor allergische patiënten een comfortabele dag was, maar het weekend en vooral volgende week lijken weer allergische dagen te worden voor wie pollen best kan mijden.

Het heeft te maken met een overgevoeligheid van het lichaam waardoor pollen - nochtans onschuldige stuifmeelstofjes - als vijandig worden beschouwd. Daardoor gaat het lichaam meer histamine aanmaken om zich zogenaamd te verdedigen tegen de vijand die eigenlijk geen vijand is. De gevolgen ken je wel: hoesten, niezen, tranende ogen, piepende ademhaling en zich ellendig voelen.

Wat kan je er aan doen? Meestal heeft het te maken met de wijze waarop men ion de jeugd is opgegroeid. Kinderen die op de buiten zijn groot gebracht en vooral kinderen die in contact kwamen met dieren, zijn beter beschermd. Wie als baby lang genoeg borstvoeding kreeg, is ook bevoorrecht, want moeders die minstens zes maanden de borst gaven, brengen kinderen groot die veel minder gevoelig zijn aan de luchtwegen. Bij hen komt praktisch geen astma voor.

Te grote hygiëne is ook niet gunstig, omdat het lichaam niet geleerd heeft zijn immuunstelsel op een natuurlijke wijze te ontwikkelen. Elk vuiltje, elke verontreiniging, elk contact willen “behandelen” met zeep of ontsmettingsmiddelen, daar heeft het lichaam het niet zo op begrepen.

Wat kan je dan wel doen? Om te beginnen het immuunsysteem toch proberen te versterken. En aangezien meer dan tachtig percent van de immuniteit opgebouwd wordt in de darmen is het van belang de darmflora gezond te maken en goede bacteriën te cultiveren. Dat kan door probiotica. Dat is het tegengestelde van antibiotica, want daardoor worden ook heel wat goede bacteriën vernietigd.

Dus yoghurt, zuurkool, fruit en groenten. En uiteraard kan je de darmflora een boost geven door een prima natuurlijk probioticum: Allobiose van Fytobell. Daarmee zal het lichaam uiterst tevreden zijn in deze pollentijd. Je vindt het in apotheken met CNK2121 - 226

En heb je het toch te pakken, probeer de histamine wat te temperen met een natuurlijk antihistaminicum op basis van echte Salsaparilla: Smilabell van Fytobell. Je vindt het in de apotheek met CNK2991 - 487.

Op die manier krijg je beslist wat meer comfort in deze pollentijd.