VTM koken-gezicht An Steyvers laat je van Peer proeven

Proef Peer op 78 verschillende manieren ‘Proef van Peer’, met die slogan prijst An Stey...

Westtoer presenteert wandelmogelijkheden voor hondenliefhebbers aan de Kust

Met de hond aan zee Het provinciebedrijf Westtoer heeft voor de Kust de wandelmogelijkheden voor ho...

Nieuwe campagne rond bierbeleving in de Westhoek

‘Tournée locale’ plaatst de authenticiteit van de streek in de kijker Het provin...

Zes nieuwe tentoonstellingen over 1917 in de Westhoek

Westtoer presenteert ‘1917 Totale Oorlog in Vlaanderen’ Westtoer en zeven gemeenten uit...

Propere vingernagels na het tuinieren

Vieze nagelranden na het werk in de tuin stoot veel mensen af en terecht. Daar kan je wat aan doen en dankzij onze tip behoort dit tot de volmaakt verleden tijd. Vieze nagelranden na het werk in de tuin stoot veel mensen af en terecht. Daar kan je wat aan doen en dankzij onze tip behoort dit tot de volmaakt verleden tijd.

 

De lente is er. De zomerse temperaturen hebben veel mensen naar buiten gelokt. Niet enkel om te barbecueën, ook om in de tuin te werken. En ondanks de aanmoediging van de overheid om samen in betonnen blokken te gaan wonen en minder in de natuur te huizen, beschikken veel mensen nog over een tuin. Gelukkig maar.

Tuinieren is gezond zowel voor lichaam als geest. Het is enorm ontspannend, gooit de stress van je af, doet de ademhaling en de bloedomloop goed en brengt je meer in contact met de natuur wat gunstig is voor de preventie van allerlei lichamelijke en geestelijke problemen.

Tuinieren is van belang… maar je krijgt er zo’n vuile handen van. Daar is een geweldige oplossing voor: zeep! Maar je krijgt er ook vuile nagels van… Daar is een even geweldige oplossing voor: zeep!

Maar je moet het wel anders toepassen.

Het volstaat niet de handen te wassen opdat ook de vingernagels proper zouden zijn. En vuile nagelranden zijn echt vies, niemand wordt er graag mee geconfronteerd.

Wat moet je dan doen? Heel simpel: vooraleer je met de tuinklus begint en in de grond gaat wroeten of met planten en verplanten bezig bent, moet je met de vingernagels over een stuk zeep krabben. Laat de zeep maar flink onder de nagels doorschuiven. Haal die zeep er niet uit, maar begin nu aan de tuinklus.

Als het werk erop zit, was je woon de handen om het vuil er van af te krijgen, maar spoel je ook met warm water onder de nagelranden zodat de zeep oplost en het vuil meeneemt dat op de oppervlakte zat. Je kan ook met een nagelborsteltje het vuil van onder de nagels borstelen door de zeep op die manier te verwijderen. Zo wordt het niet alleen lente in je tuin, maar ook op je handen en heb je geen last van vieze nagelranden.