VTM koken-gezicht An Steyvers laat je van Peer proeven

Proef Peer op 78 verschillende manieren ‘Proef van Peer’, met die slogan prijst An Stey...

Westtoer presenteert wandelmogelijkheden voor hondenliefhebbers aan de Kust

Met de hond aan zee Het provinciebedrijf Westtoer heeft voor de Kust de wandelmogelijkheden voor ho...

Nieuwe campagne rond bierbeleving in de Westhoek

‘Tournée locale’ plaatst de authenticiteit van de streek in de kijker Het provin...

Zes nieuwe tentoonstellingen over 1917 in de Westhoek

Westtoer presenteert ‘1917 Totale Oorlog in Vlaanderen’ Westtoer en zeven gemeenten uit...

Gecorrodeerde batterij weer verjongen

Poedervorm op de batterijpolen van je wagen wijst op corrosie. Daar moet je iets aan doen en dankzij onze tip is dat goedkoop en efficiënt. Poedervorm op de batterijpolen van je wagen wijst op corrosie. Daar moet je iets aan doen en dankzij onze tip is dat goedkoop en efficiënt.

 

Je hebt het zelf ongetwijfeld al meegemaakt: er zit een soort sneeuw of opgeklopt eiwit op de batterijpolen. Dat is corrosie en het gevolg is dat het contact tussen de klemmen, de draden en de batterij verminderd is en het gevaar bestaat dat er onvoldoende vermogen wordt afgegeven om de wagen draaiend te houden.

Je kan het soort poeder er van afborstelen, maar eigenlijk moet je er voor zorgen dat de polen weer schoon en zuiver zijn en dat de corrosie verdwijnt. Het zal ook de levensduur van je batterij verlengen.

Wat kan je doen?

De eenvoudigste, goedkoopste en doeltreffende manier om de corrosie op de batterijpolen te verhelpen, is er gewoon cola over te gieten. Je kan ook keukenpapier drenken in cola en dat een nachtje op de batterijpolen laten liggen. Ook gewoon cola over de polen gieten en nadien grondig afdeppen en schoon maken. In de toekomst moet je wel verhinderen dat de corrosie ontstaat en dat doe je door de klemmen en de bedrading goed vast te zetten, zodat de stroom goed kan doorstromen. Heb je geen cola? Meng dan wat bakpoeder of natriumbicarbonaat in water en hanteer vervolgens dezelfde werkwijze.

Gebruik op de polen en op de klemmen ook zuurvrije vaseline. Op die manier zal corrosie veel minder kans krijgen.

Een schoon onderhouden batterij is een goede batterij en die gaat veel langer mee dan een batterij die verwaarloosd wordt en waarvan de polen gaan corroderen.