VTM koken-gezicht An Steyvers laat je van Peer proeven

Proef Peer op 78 verschillende manieren ‘Proef van Peer’, met die slogan prijst An Stey...

Westtoer presenteert wandelmogelijkheden voor hondenliefhebbers aan de Kust

Met de hond aan zee Het provinciebedrijf Westtoer heeft voor de Kust de wandelmogelijkheden voor ho...

Nieuwe campagne rond bierbeleving in de Westhoek

‘Tournée locale’ plaatst de authenticiteit van de streek in de kijker Het provin...

Zes nieuwe tentoonstellingen over 1917 in de Westhoek

Westtoer presenteert ‘1917 Totale Oorlog in Vlaanderen’ Westtoer en zeven gemeenten uit...

Een jongere huid in drie stappen

De huid is de spiegel van de gezondheid. Antioxidanten uit fruit en groenten zijn van vitaal belang. En als je schoonheidsmiddelen kiest, opteer dan voor natuurlijke ingrediënten zoals in de verzorgende huidproducten van Ellen Dee. De huid is de spiegel van de gezondheid. Antioxidanten uit fruit en groenten zijn van vitaal belang. En als je schoonheidsmiddelen kiest, opteer dan voor natuurlijke ingrediënten zoals in de verzorgende huidproducten van Ellen Dee.

Wie wil er niet graag tien jaar jonger uitzien? Je denkt misschien “dat is misleidende reclame”. Niets is minder waar.? Je kan er echt jonger uitzien, maar er is wel wat discipline voor nodig en ook wat kennis. Want de huid is eigenlijk de reflexie van de binnenkant. Als je gezond bent, dan is ook je huid gezond. Er zijn natuurlijk externe factoren die de huid sneller doen verouderen, zoals de zon en dat heeft niets te maken met de binnenkant. Want Uv-licht van de zon hebben we wel nodig om vitamine D in de huid aan te maken, maar teveel is schadelijk en kan huidkanker veroorzaken. De zonnebank is al helemaal te mijden omdat ze geen gezondheidsvoordelen biedt, maar wel schade veroorzaakt aan de huid.

Wat moet je dan doen om er jonger uit te zien? Je gezondheid soigneren natuurlijk en vooral voldoende antioxidanten gebruiken. Die zitten in vers fruit, en groenten. Vroeger zei men: vijf porties per dag. Nu is men daarvan teruggekomen en heeft men ingezien dat men het belang van antioxidanten onderschat heeft. Dus spreekt men tegenwoordig van TIEN porties per dag.

Fruit bevat antioxidanten en die hebben we broodnodig en die kunnen niet door crèmes en zalfjes worden vervangen.

Wil je er jonger uitzien: eet dan meer fruit en groenten, minder suiker, minder alcohol of liever geen alcohol en beslist geen tabak.

Scrubben is goed, maar niet elke dag, want je haalt de dode huidcellen wel weg, maar je irriteert de huid als je dat te vaak doet en daardoor ontstaan pukkels en puistjes: zeer mooi is dat niet.

En als je toch wat uitwendig voedsel wil geven aan de huid: denk dan aan de verzorgende producten van Ellen Dee: Aloë Vera, kamille en Echinacea. Zo zie je er binnenkort inderdaad tien jaar jonger uit.

Kijk op www.ellendee.be.