VTM koken-gezicht An Steyvers laat je van Peer proeven

Proef Peer op 78 verschillende manieren ‘Proef van Peer’, met die slogan prijst An Stey...

Westtoer presenteert wandelmogelijkheden voor hondenliefhebbers aan de Kust

Met de hond aan zee Het provinciebedrijf Westtoer heeft voor de Kust de wandelmogelijkheden voor ho...

Nieuwe campagne rond bierbeleving in de Westhoek

‘Tournée locale’ plaatst de authenticiteit van de streek in de kijker Het provin...

Zes nieuwe tentoonstellingen over 1917 in de Westhoek

Westtoer presenteert ‘1917 Totale Oorlog in Vlaanderen’ Westtoer en zeven gemeenten uit...

Zo maak je de hele keuken schitterend schoon

Om de keuken schoon te maken heb je een goed product nodig en dat kun je gemakkelijk zelf maken. Dankzij onze tip beschik je weer over een splinternieuwe keuken. Om de keuken schoon te maken heb je een goed product nodig en dat kun je gemakkelijk zelf maken. Dankzij onze tip beschik je weer over een splinternieuwe keuken.

 

Overal waar vet gebruikt wordt, kunnen vlekken ontstaan en die zijn niet altijd zo gemakkelijk te verwijderen. Dat is bijvoorbeeld het geval in de keuken. Het keukenblad ziet er vaak uit als alsof je het met olie hebt ingewreven.

Soms moet je dat ook doen, vooral als het blad uit blauwe hardsteen bestaat, maar graniet, zowel als kunststof of beton moet je gerust laten en vooral geregeld reinigen.

Dat kan je best doen met een aangepast product. Opgepast met schurende middelen en sponsjes, want als het bovenblad van de keuken of de deurtjes van de kasten uit kunststof zijn gemaakt, kunnen ze na een poetsbeurt beginnen glimmen en dat is niet de bedoeling, het is zelfs lelijk.

Wat moet je dan doen om het werkblad, de koelkast en de deurtjes van je keuken heel mooi te houden?

Heel eenvoudig, maak zelf het ideale poetsmiddel.

Neem hiervoor vier soeplepels bakpoeder ofte natriumbicarbonaat en een halve liter warm water. Wrijf deze vloeistof over de deurtjes en het werkblad van de keuken en ook aan de binnenkant van de koelkast. Laat even inwerken. Na een poos met een zachte spons en zuiver water afspoelen en opdrogen met een zeemleer of een microvezeldoek. Je keuken ziet er weer uit als nieuw.