VTM koken-gezicht An Steyvers laat je van Peer proeven

Proef Peer op 78 verschillende manieren ‘Proef van Peer’, met die slogan prijst An Stey...

Westtoer presenteert wandelmogelijkheden voor hondenliefhebbers aan de Kust

Met de hond aan zee Het provinciebedrijf Westtoer heeft voor de Kust de wandelmogelijkheden voor ho...

Nieuwe campagne rond bierbeleving in de Westhoek

‘Tournée locale’ plaatst de authenticiteit van de streek in de kijker Het provin...

Zes nieuwe tentoonstellingen over 1917 in de Westhoek

Westtoer presenteert ‘1917 Totale Oorlog in Vlaanderen’ Westtoer en zeven gemeenten uit...

Zo krijg je gele zweetvlekken uit je T-shirts

Gele zweetvlekken op een witte T-shirt zijn onaangenaam en vaak moeilijk te verwijderen. Niet meer nadat je onze truc hebt toegepast! Gele zweetvlekken op een witte T-shirt zijn onaangenaam en vaak moeilijk te verwijderen. Niet meer nadat je onze truc hebt toegepast!

 

Het is weer warm lenteweer. Eindelijk, zullen velen zeggen. We hebben er namelijk lang moeten op wachten en tot vorige week was er zelfs nog nachtvorst aan de grond. Maar de lente is eindelijk losgebroken en dat zie je in het straatbeeld: in de plaats van dikke anoraks en truien, worden weer lichte T-shirts gedragen.

De gevolgen laten ook niet op zich wachten: zweten en…  okselzweet dat zich afzet op de T-shirt. Maar wat merk je ‘s avonds of ’s anderendaags: de zweetvlekken zijn geel geworden.

Dat is meestal het gevolg van een scheikundige reactie tussen het zweet en de deodoranten die je gebruikt hebt. Als je deodorant aluminium bevat, wat vaak het geval is, dan zijn die gele vlekken onvermijdelijk.

Wat kan je ertegen doen?

Heel eenvoudig een ander merk van deodorant uitproberen waarin geen aluminium verwerkt is, maar enkel een ontgeurder, zodat de zweetvlagen niet meer onfris rieken.

Je zweet dan nog wel, maar dankzij de afwezigheid van aluminium zullen de zweetvlekken minder geel zijn en ook gemakkelijker te verwijderen in de was.

Betekent dit dat de gele vlekken er niet kunnen uit verwijderd worden? Zeer zeker niet.

Lag daarom je T-shirt ’s avonds in water met een flinke scheut azijn. Laat de hele nacht weken. ’s Anderendaags gewoon in de was doen op de normale wijze. De zweetvlekken zullen verdwenen zijn.