Westtoer presenteert wandelmogelijkheden voor hondenliefhebbers aan de Kust

Met de hond aan zee Het provinciebedrijf Westtoer heeft voor de Kust de wandelmogelijkheden voor ho...

Nieuwe campagne rond bierbeleving in de Westhoek

‘Tournée locale’ plaatst de authenticiteit van de streek in de kijker Het provin...

Zes nieuwe tentoonstellingen over 1917 in de Westhoek

Westtoer presenteert ‘1917 Totale Oorlog in Vlaanderen’ Westtoer en zeven gemeenten uit...

Nieuwe route ‘Mijnenslag’ is afsluiter van de WOI-fietsroutes

Westtoer opent twaalfde en laatste 14-18 fietsroute in Heuvelland Naar aanleiding van de 100-jarige...

Hoe verwijder je kalkvlekken van hard water op je douchedeur?

Een glazen douchedeur is veel praktischer dan een douchegordijn, maar het nadeel is dat kalkvlekken van het water er moeilijk van te verwijderen zijn. Niet meer als je onze tip toepast! Een glazen douchedeur is veel praktischer dan een douchegordijn, maar het nadeel is dat kalkvlekken van het water er moeilijk van te verwijderen zijn. Niet meer als je onze tip toepast!

 

Iedereen begint de dag met een heerlijke ontspannende en reinigende douche. Meer mensen verkiezen trouwens een douche boven een ligbad, hoewel dat laatste ook zijn voordelen heeft en kan beschouwd worden als de wellness in eigen badkamer.

Een douche heeft ook zijn voordelen: het gaat sneller, verbruikt minder water en heeft dus minder energie nodig om warm water te voorzien, het reinigt even grondig en je kan de warme douche laten afwisselen met een ijskoude douche om te eindigen, wat het lichaam een extra zweepslag geeft om de dag monter en fit te beginnen.

Maar een douche heeft ook zijn vervelende kantjes. Heel veel douchecabines zijn afgeschermd met een glazen deur, wat te verkiezen valt boven een gewone plastic gordijn die toch altijd tegen je rug of op je billen kleeft. Die glazen deur heeft ook nadelen: kalkvlekken van hard water, of zeepresten blijven er gemakkelijk op achter en op de duur is het een vies plaatje in de badkamer.

Toch kan je dat gemakkelijk oplossen met onze wondertruc.

Wat kan je doen om kalkvlekken gemakkelijk te verwijderen?

Er zijn natuurlijk meerdere trucjes, maar deze is toch wel eenvoudig en bijzonder.

Snij een citroen doormidden en wrijf met de aangesneden helft in cirkelvormige bewegingen op de glazen deur. Herhaal de beweging en nadien wrijf je de boel schoon met een spons waarop je wat citroensap hebt gedruppeld.

Daarna schoon spoelen met warm zuiver water en met een ruitentrekker of een zeemleer de glazen douchedeur schoon wrijven.

Klaar. Je douchedeur ziet er weer uit als nieuw.