VTM koken-gezicht An Steyvers laat je van Peer proeven

Proef Peer op 78 verschillende manieren ‘Proef van Peer’, met die slogan prijst An Stey...

Westtoer presenteert wandelmogelijkheden voor hondenliefhebbers aan de Kust

Met de hond aan zee Het provinciebedrijf Westtoer heeft voor de Kust de wandelmogelijkheden voor ho...

Nieuwe campagne rond bierbeleving in de Westhoek

‘Tournée locale’ plaatst de authenticiteit van de streek in de kijker Het provin...

Zes nieuwe tentoonstellingen over 1917 in de Westhoek

Westtoer presenteert ‘1917 Totale Oorlog in Vlaanderen’ Westtoer en zeven gemeenten uit...

Zo krijg je geurtjes weg uit je vaatwasser

Ook de vaatwasmachine moet af en toe een poetsbeurt krijgen zodat geurtjes en vuil niet achterblijven en de keuken verpesten. Daarvoor kan je gebruik maken van een eenvoudig natuurlijk middel dat geurtjes en bacteriën te lijf gaat. Ook de vaatwasmachine moet af en toe een poetsbeurt krijgen zodat geurtjes en vuil niet achterblijven en de keuken verpesten. Daarvoor kan je gebruik maken van een eenvoudig natuurlijk middel dat geurtjes en bacteriën te lijf gaat.

 

Ook last van geurtjes die uit de vaatwasmachine de keuken binnen walmen als je de deur opent? Dat is normaal, zelfs als je de machine regelmatig, of zelfs dagelijks gebruikt. De binnenkant van de machine op de wanden, is altijd wel schoon, maar restjes in de filter, de rubberen rand van de deur, de korven en de sproeikoppen verzamelen op de duur toch wel een vettige film die mettertijd geurtjes verspreidt.

Dat betekent dat je vaatwasmachine bij tijd en wijlen ook moet schoon maken. Je kan daarvoor ook natriumbicarbonaat gebruiken dat je opgelost hebt in water en met een broesspuit tegen de wanden en op de bodem vernevelt. Laat een nachtje zitten en laat ’s anderendaags gewoon de was cyclus draaien.

Maar daarmee is niet alles opgelost.

Vuil dat zich ophoopt en begint te rieken moet je ook scheikundig te lijf gaan, weliswaar met natuurlijke middelen: azijn. De zuren in de azijn neutraliseren de geurtjes, vallen bacteriën aan die de azijnkuur niet zullen overleven.

Wat moet je doen? De rubberen rand van de deur flink poetsen met zuivere azijn en nadien moet je een hele cyclus ofte wasbeurt zonder bestek en vaat door de machine laten afwerken, terwijl je een hele kop azijn  in de machine hebt gegoten. De azijn zal in de machine rondgepompt worden en het toestel grondig schoon maken en vrij van geurtjes terug geven. Uiteraard moet je ook eerst de filter schoon maken en terugzetten.

Op die manier zal de muffe geur verdwenen zijn en de machine ziet er weer uit als nieuw.