VTM koken-gezicht An Steyvers laat je van Peer proeven

Proef Peer op 78 verschillende manieren ‘Proef van Peer’, met die slogan prijst An Stey...

Westtoer presenteert wandelmogelijkheden voor hondenliefhebbers aan de Kust

Met de hond aan zee Het provinciebedrijf Westtoer heeft voor de Kust de wandelmogelijkheden voor ho...

Nieuwe campagne rond bierbeleving in de Westhoek

‘Tournée locale’ plaatst de authenticiteit van de streek in de kijker Het provin...

Zes nieuwe tentoonstellingen over 1917 in de Westhoek

Westtoer presenteert ‘1917 Totale Oorlog in Vlaanderen’ Westtoer en zeven gemeenten uit...

Reinig je oven zonder gevaar voor je longen

Een oven of grill kuisen, is regelmatig noodzakelijk. Je kan maar beter geen gevaarlijke chemicaliën gebruiken, maar wel natuurlijke middelen die even goed reinigen. Een oven of grill kuisen, is regelmatig noodzakelijk. Je kan maar beter geen gevaarlijke chemicaliën gebruiken, maar wel natuurlijke middelen die even goed reinigen.

 

Natuurlijk bestaan er handige spuitbussen om de oven te reinigen. Dat is ook noodzakelijk, want allerlei spatten, vettige korsten, aangebakken voedselresten blijven gemakkelijk kleven aan de wanden en de roosters van de oven en die moet je er geregeld van af halen. Het is niet alleen geen leuk gezicht, maar ook hygiënisch een probleem. Dus: poetsen maar.

En daarom maken vele huisvrouwen gebruik van die handige spuitbussen die het vet oplossen en de poetsbeurt gemakkelijker maken. Voor het poetsen wel, maar niet voor de longen, want die ademen noodzakelijkerwijze de vaak gevaarlijke chemicaliën in. Je moet er dus erg spaarzaam en voorzichtig mee omspringen en best van al kan je maar beter gebruik maken van een veilig middel dat geen schade veroorzaakt aan de longen, noch aan de huid. Want veel mensen hebben het gebruik van de reinigende chemicaliën al moeten bekopen met een verbrande huid.

Dus maar beter een veilig product en dat is natriumbicarbonaat oftewel soda.

Maak hiervoor een oplossing van een kopje bakpoeder ofte natriumbicarbonaat en een kwart kopje gewoon zout. Maak de oven nat met water, door middel van een broesspuit en wrijf er dan de mengeling van soda en zout in. Laat een nachtje zitten.

’s Anderendaags kan je het vuil er zo van af halen zonder moeite en zonder gevaar voor je gezondheid.