VTM koken-gezicht An Steyvers laat je van Peer proeven

Proef Peer op 78 verschillende manieren ‘Proef van Peer’, met die slogan prijst An Stey...

Westtoer presenteert wandelmogelijkheden voor hondenliefhebbers aan de Kust

Met de hond aan zee Het provinciebedrijf Westtoer heeft voor de Kust de wandelmogelijkheden voor ho...

Nieuwe campagne rond bierbeleving in de Westhoek

‘Tournée locale’ plaatst de authenticiteit van de streek in de kijker Het provin...

Zes nieuwe tentoonstellingen over 1917 in de Westhoek

Westtoer presenteert ‘1917 Totale Oorlog in Vlaanderen’ Westtoer en zeven gemeenten uit...

Als je wil vermageren drink minder koffie !

Koffie activeert de bijnieren, verhoogt de cortisolafscheiding waardoor via dit stresshormoon een hongergevoel ontstaat, dat men te vaak compenseert met enkelvoudige suikers. Vermageren is: koffie laten staan. Koffie activeert de bijnieren, verhoogt de cortisolafscheiding waardoor via dit stresshormoon een hongergevoel ontstaat, dat men te vaak compenseert met enkelvoudige suikers. Vermageren is: koffie laten staan.

 

De helft van de bevolking is te zwaar, niet enkel in Amerika, ook bij ons. Zelfs jongeren hebben al last van obesitas. Daar kan je best iets aan doen voor het te laat is, om zowel diabetes, hart- en vaataandoeningen en kanker te helpen voorkomen.

Uiteraard heeft het belang wat je eet. Hoe meer calorieën je inneemt die niet verbrand worden, hoe meer zich dat vertaalt op de weegschaal.

Vooral enkelvoudige suikers zijn de boosdoeners: frisdranken, cola’s, snoep, suiker, witte meelproducten, pizza’s en pasta’s en allerhande tussendoortjes.

Maar wat vaak over het hoofd wordt gezien is stress! Want stress veroorzaakt een piek van cortisol die door de bijnieren wordt aangemaakt. Dat is bijvoorbeeld zo als je koffie drinkt. Koffie verhoogt de activiteit van de bijnieren, met als gevolg dat er meer cortisol in het lichaam komt, het stresshormoon. Daardoor ontstaat een fitter gevoel, maar ook een hongergevoel dat men meteen wil compenseren met zoetigheden.

Om die duivelse kring te doorbreken kan je beste geen koffie drinken ’s morgens maar wel een paar oefeningen doen, ter plekke huppelen, de trap een paar keer op en af lopen om op die manier dezelfde fitheid en alertheid te bereiken als met een paar koppen koffie. Van de oefeningen zal je niet verdikken, wel integendeel.

Wie dus een vermageringskuur wil volgen, laat dus beter de koffie staan!