VTM koken-gezicht An Steyvers laat je van Peer proeven

Proef Peer op 78 verschillende manieren ‘Proef van Peer’, met die slogan prijst An Stey...

Westtoer presenteert wandelmogelijkheden voor hondenliefhebbers aan de Kust

Met de hond aan zee Het provinciebedrijf Westtoer heeft voor de Kust de wandelmogelijkheden voor ho...

Nieuwe campagne rond bierbeleving in de Westhoek

‘Tournée locale’ plaatst de authenticiteit van de streek in de kijker Het provin...

Zes nieuwe tentoonstellingen over 1917 in de Westhoek

Westtoer presenteert ‘1917 Totale Oorlog in Vlaanderen’ Westtoer en zeven gemeenten uit...

Wat kan je doen aan droge, ruwe huid op de voeten?

De voeten hebben in de winter veel te lijden van “mishandeling”. Vandaar dat vaak schilferige, droge huid op de voeten optreedt na de winter. Daar kan je snel iets aan doen, zodat de huid op de voeten weer jong en mooi wordt. De voeten hebben in de winter veel te lijden van “mishandeling”. Vandaar dat vaak schilferige, droge huid op de voeten optreedt na de winter. Daar kan je snel iets aan doen, zodat de huid op de voeten weer jong en mooi wordt.

 

Na de winter is het wel normaal: veel mensen vertonen een droge, ruwe of schilferige huid op de voeten. Soms zijn er ook hielkloven. Dat verbetert er niet op met de leeftijd, maar het is ook niet normaal, want er zijn mensen die er last van hebben, terwijl anderen er helemaal geen hinder van ondervinden.

Een van de oorzaken is dat voeten in de winter vaak verwaarloosd worden en dus schrikken de mensen als ze in de lente weer sandalen of schoenen zonder kousen of sokken dragen, of blootsvoets op het strand of in de tuin willen stappen.

Ook de voeten moeten verzorgd worden en dat begint met een goede bevochtiging van de huid. Die komt er in de eerste plaats door een goede bloedsomloop en die krijg of hou je niet door de hele winter stil te zitten.

Bewegen is dus een eerste vereiste, zodat de circulatie weer voedende bestanddelen ook naar je onderste ledematen kan brengen.

Daarnaast moet je er voor zorgen dat de lucht in je woning voldoende bevochtigd is. Plaats een waterverdamper of een luchtbevochtiger in de ruimten waar je vooral vertoeft en beslist ook in de slaapkamer. De lucht die je ’s nachts inademt, is vaak te droog. Daar moet je iets aan doen door bijvoorbeeld verdampers op de verwarming te zetten, of een luchtbevochtiger aan te schaffen.

Je kan ’s avonds ook de voeten weken in lauwwarm water. Niet te lang, want warm water onttrekt ook vocht aan de huid. Dat zie je als de huid begint te rimpelen, dan is de huid te droog geworden.

Daarna kan je de huid bevochtigen door er vaseline op te smeren, zodat het huidvocht niet meer verdampt, maar behouden blijft onder de laag vaseline.

Je kan ook een verzorgende crème op de voeten aanbrengen, waardoor je huid niet enkel meer vocht zal vasthouden, maar ook op een natuurlijke wijze een verzorgend effect krijgt. Denk bijvoorbeeld aan crème Ellen Dee met Aloë Vera. Dat is ideaal voor de verschraalde huid van de voeten na de winter.

Je vindt de crème in apotheken of online via www.EllenDee.be of www.boverte.be.