VTM koken-gezicht An Steyvers laat je van Peer proeven

Proef Peer op 78 verschillende manieren ‘Proef van Peer’, met die slogan prijst An Stey...

Westtoer presenteert wandelmogelijkheden voor hondenliefhebbers aan de Kust

Met de hond aan zee Het provinciebedrijf Westtoer heeft voor de Kust de wandelmogelijkheden voor ho...

Nieuwe campagne rond bierbeleving in de Westhoek

‘Tournée locale’ plaatst de authenticiteit van de streek in de kijker Het provin...

Zes nieuwe tentoonstellingen over 1917 in de Westhoek

Westtoer presenteert ‘1917 Totale Oorlog in Vlaanderen’ Westtoer en zeven gemeenten uit...

Zo blijft je toilet schoon en altijd spoelvrij

Een schoon en goed doorstromend toilet is een must in elk huis. Maar wat als het toilet verstopt geraakt, of je de toiletpot niet goed schoon krijgt? Daarom hebben we hier een prachtige tip. Een schoon en goed doorstromend toilet is een must in elk huis. Maar wat als het toilet verstopt geraakt, of je de toiletpot niet goed schoon krijgt? Daarom hebben we hier een prachtige tip.

 

Niets is vervelender dan een verstopt toilet. De geur is niet alleen vervelend, maar als je het toilet niet kan gebruiken is dat nog een stuk erger. Daar kan je iets aan doen, vooral door voldoende voorzorgen te nemen en geregeld volgende truc toe te passen.

Om te beginnen moet je af en toe heet water in je toilet gieten en daar een lepel natriumbicarbonaat overheen strooien. Als je dat doet tegen de vochtige wanden, dan zal de toiletrand ook kraakschoon blijven.

Het natriumbicarbonaat zal ook zijn werk doen en vet oplossen. Je kan er ook een scheut afwasmiddel aan toevoegen, zodat het in de nacht zijn werk kan voortzetten. Als je ’s morgens dan het toilet doortrekt, dan zal het helemaal schoon spoelen en wordt ook verhinderd dat vuil zich ophoopt en het doorspoelen belemmerd wordt.

Opgepast, je mag dit niet toepassen als je toilet niet rechtstreeks aangesloten is op de riolering, maar op een septische tank. Je mag het bacterieleven in de septische tank niet bruusk behandelen en verstoren door scheikundige middelen zoals detergent. Daarvoor moet je naar een speciaalzaak waar enzymen te koop zijn om het leven in de septische tank te onderhouden en te stimuleren. Op die manier zal je daarmee ook de goede “afloop” van de tank en het toilet kunnen blijven verzekeren.