VTM koken-gezicht An Steyvers laat je van Peer proeven

Proef Peer op 78 verschillende manieren ‘Proef van Peer’, met die slogan prijst An Stey...

Westtoer presenteert wandelmogelijkheden voor hondenliefhebbers aan de Kust

Met de hond aan zee Het provinciebedrijf Westtoer heeft voor de Kust de wandelmogelijkheden voor ho...

Nieuwe campagne rond bierbeleving in de Westhoek

‘Tournée locale’ plaatst de authenticiteit van de streek in de kijker Het provin...

Zes nieuwe tentoonstellingen over 1917 in de Westhoek

Westtoer presenteert ‘1917 Totale Oorlog in Vlaanderen’ Westtoer en zeven gemeenten uit...

Zo maak je de tegels van je badkamer schoon

De tegels van je badkamer moeten heel zuiver zijn: vrij van kalkaanslag en vrij van schimmels. Dat kan je bereiken door zelf een uitstekend reinigend product te maken. De tegels van je badkamer moeten heel zuiver zijn: vrij van kalkaanslag en vrij van schimmels. Dat kan je bereiken door zelf een uitstekend reinigend product te maken.

 

De badkamer is eigenlijk een paleis van rust, of zou dat moeten zijn. Vandaar dat er niet te veel rommel mag rondslingeren, maar dat alles een serene sfeer uitademt. Dat betekent dat de kleuren goed moeten harmoniëren en vooral liefst zo weinig mogelijk kleuren moeten gecombineerd worden.

Daarnaast zo weinig mogelijk voorwerpen etaleren: zet ze liever in de kast en berg ze op. Als je te veel voorwerpen ziet, dan leidt dat af en brengt geen rust in de geest. En dat is wat een badkamer moet doen: je eigen kleine wellness-centrum thuis.

Daarom moet het er ook erg schoon en zuiver zijn.

Kranen kan je schoonmaken met azijn als er kalkaanslag op zit. Maar ook de tegels op de vloer en op de muren kunnen  na verloop van tijd kalkvlekken vertonen. Daar hoef je geen azijn voor de gebruiken, want het bad zelf verdraagt dat niet altijd en spatten kunnen lelijke matte vlekken of kringen veroorzaken.

Hoe kan je dan de tegels in je badkamer schoon krijgen?

Heel eenvoudig met een combinatie van groene zeep en bakpoeder. Maak een papje van natriumbicarbonaat dat je ruim hebt opgelost in groene zeep. Wrijf hiermee de tegels in en laat even inwerken. Nadien grondig afspoelen met ruim veel warm water. Daarna aftrekken met een trekker.

Op die manier zullen de tegels van muren en vloer in de badkamer niet enkel kraakproper zijn, maar ook hygiënisch zuiver en vrij van schimmels. En dat is heel belangrijk in een badkamer!