VTM koken-gezicht An Steyvers laat je van Peer proeven

Proef Peer op 78 verschillende manieren ‘Proef van Peer’, met die slogan prijst An Stey...

Westtoer presenteert wandelmogelijkheden voor hondenliefhebbers aan de Kust

Met de hond aan zee Het provinciebedrijf Westtoer heeft voor de Kust de wandelmogelijkheden voor ho...

Nieuwe campagne rond bierbeleving in de Westhoek

‘Tournée locale’ plaatst de authenticiteit van de streek in de kijker Het provin...

Zes nieuwe tentoonstellingen over 1917 in de Westhoek

Westtoer presenteert ‘1917 Totale Oorlog in Vlaanderen’ Westtoer en zeven gemeenten uit...

Zo verdwijnen alle microben uit je sponsjes

Sponsjes zijn een prachtige uitvinding en we hebben ze nodig voor allerlei taken. Jammer genoeg kun je ze niet altijd perfect schoon houden en vermenigvuldigen microben en bacteriën er zich naar hartenlust in. Niet meer als je onze tip toepast, want dit is een dodelijke truc voor bacteriën en virussen. Sponsjes zijn een prachtige uitvinding en we hebben ze nodig voor allerlei taken. Jammer genoeg kun je ze niet altijd perfect schoon houden en vermenigvuldigen microben en bacteriën er zich naar hartenlust in. Niet meer als je onze tip toepast, want dit is een dodelijke truc voor bacteriën en virussen.

 

Ze zijn echt onmisbaar… in de keuken, in de badkamer, op zolder of in de kelder, kortom overal: sponsjes. Als ze er al niet waren geweest, dan moesten we ze meteen uitvinden, want je kan je geen poetsbeurt voorstellen zonder sponsjes. Van de vaat, tot het schoon maken van de badkamer, tot spiegels en ruiten, tot vloeren en tegelwanden, voor al die klussen heb je sponsjes nodig. Liefst van al gebruik je voor elke taak een apart sponsje, want stel je voor dat je de tegelwanden van de badkamer moet schoonmaken met dezelfde sponsjes als de vaat in de keuken. Waarom nooit? Vanwege besmettingsgevaar met microben.

Daar ligt nu trouwens het paard gebonden, want onvermijdelijk slorpen je sponsjes microben op en bacteriën vermenigvuldigen zich razendsnel.

Op tijd het sponsje vernieuwen en het oude wegwerpen is de boodschap, maar je kan dat niet elke dag gaan doen, dat zou een dure poetsbeurt worden.

Toch kun je de sponsjes behoorlijk vrij van bacteriën en microben houden. Heet water is al een goed begin, maar het echte werk wordt geleverd in de microgolfoven. Door de magnetische golven en de hoge trillingsfrequentie gaan microben dood.

Leg dus je sponsjes minstens gedurende twee à drie minuten in de microgolfoven die je op vol vermogen hebt gezet. Vergeet vooral ook niet een kopje water in de microgolfoven te zetten, zodat de stralingen de eigen lamp niet defect maken.

Als je deze behandeling een paar keer per week herhaalt zul je altijd over hygiënisch schone sponsjes beschikken en met nog meer plezier aan de schoonmaak beginnen.