VTM koken-gezicht An Steyvers laat je van Peer proeven

Proef Peer op 78 verschillende manieren ‘Proef van Peer’, met die slogan prijst An Stey...

Westtoer presenteert wandelmogelijkheden voor hondenliefhebbers aan de Kust

Met de hond aan zee Het provinciebedrijf Westtoer heeft voor de Kust de wandelmogelijkheden voor ho...

Nieuwe campagne rond bierbeleving in de Westhoek

‘Tournée locale’ plaatst de authenticiteit van de streek in de kijker Het provin...

Zes nieuwe tentoonstellingen over 1917 in de Westhoek

Westtoer presenteert ‘1917 Totale Oorlog in Vlaanderen’ Westtoer en zeven gemeenten uit...

Ginkgosan verbetert bloedsomloop in de hersenen Zo krijg je weer een formidabel geheugen

Alzheimer en dementie komen steeds meer voor. Door de hersenen in goede conditie te houden, kan je de ziekte vertragen of zelfs voorkomen: Ginkgo, groene thee, koffie, rozemarijn, veel bewegen en niet roken! Alzheimer en dementie komen steeds meer voor. Door de hersenen in goede conditie te houden, kan je de ziekte vertragen of zelfs voorkomen: Ginkgo, groene thee, koffie, rozemarijn, veel bewegen en niet roken!

 

Bij het ouder worden vermindert alles een beetje: de spieren, het uithoudingsvermogen, het libido, de botten, de ogen, en… het geheugen. Veel mensen zijn dan ook terecht bang dat dit een begin zou kunnen zijn van dementie of van de ziekte van Alzheimer. Hun angst is begrijpelijk en ook terecht, want Alzheimer neemt in onze maatschappij toe, terwijl men nog een beetje in het duister tast naar de echte oorzaken. Veroudering op zich is niet voldoende als uitleg, want er zijn ook hele families, streken, bevolkingsgroepen waar Alzheimer helemaal niet voorkomt. Het heeft dus wel wat te maken met de plaats op aarde waar je woont en de manier van leven.

In elk geval is een goede doorbloeding van de hersenen primordiaal om het probleem te voorkomen. Ook de soort vetzuren speelt daar een grote rol in. Zo hebben wetenschappers in Canada aangetoond dat patiënten die dagelijks gebruik maken van kokosvet (dat zijn middellange ketens van verzadigde vetzuren) na verloop van een aantal maanden duidelijk een cognitieve verbetering laten optekenen. Met andere woorden: hun sociaal contact en hun begrip van de realiteit neemt toe. Ze nemen weer deel aan gesprekken en hun geheugen verbetert.

Daarom de raad: maak gebruik van Omega-3 vetzuren (vette vis of visolie), gebruik olijfolie en kokosvet.

Daarnaast moeten de omstandigheden waarin een vermindering van de doorbloeding van de hersenen ontstaat worden vermeden: stress, pijnstillers, gebrek aan slaap, alcohol, tabak en gebrek aan beweging.

Ook kan gebruik worden gemaakt van een aantal natuurlijke middelen die het geheugen zeker stimuleren en zullen meehelpen om dementie, geheugenzwakte en Alzheimer te voorkomen:

Cafeïne, dus een paar kopjes koffie per dag, groene thee, rozemarijn dat het geheugen ondersteunt zoals blijkt uit waarnemingen aan de universiteit van Maryland, verder Ginkgo Biloba dat de doorbloeding van de fijne haarvaten in de hersenen verbetert en uiteindelijk geheugentraining: veel lezen, het geheugen trainen met kruiswoordraadsels, een nieuwe taal leren en conversaties voeren.

Op die manier heb je veel meer kansen dat deze problemen niet zullen opduiken.

Je vindt een uitstekend natuurlijk preparaat van Fytobell in de apotheek: Ginkgosan.

Bestelnummer CNK 3002-458