VTM koken-gezicht An Steyvers laat je van Peer proeven

Proef Peer op 78 verschillende manieren ‘Proef van Peer’, met die slogan prijst An Stey...

Westtoer presenteert wandelmogelijkheden voor hondenliefhebbers aan de Kust

Met de hond aan zee Het provinciebedrijf Westtoer heeft voor de Kust de wandelmogelijkheden voor ho...

Nieuwe campagne rond bierbeleving in de Westhoek

‘Tournée locale’ plaatst de authenticiteit van de streek in de kijker Het provin...

Zes nieuwe tentoonstellingen over 1917 in de Westhoek

Westtoer presenteert ‘1917 Totale Oorlog in Vlaanderen’ Westtoer en zeven gemeenten uit...

Nasturan zet je maag weer in topvorm Actieve kool ideaal detoxmiddel voor de spijsvertering

Een vergeten, maar doeltreffend middel tegen toxische stoffen in het lichaam is actieve kool. Het is in staat om duizendmaal zijn eigen gewicht aan toxische stoffen te binden en is daarom ideaal als je iets bedorven of toxisch hebt ingeslikt of gegeten. Om de spijsvertering nadien weer op gang te trekken is er gelukkig Nasturan van Fytobell. Een vergeten, maar doeltreffend middel tegen toxische stoffen in het lichaam is actieve kool. Het is in staat om duizendmaal zijn eigen gewicht aan toxische stoffen te binden en is daarom ideaal als je iets bedorven of toxisch hebt ingeslikt of gegeten. Om de spijsvertering nadien weer op gang te trekken is er gelukkig Nasturan van Fytobell.

 

Je bent bang dat je iets gegeten hebt wat je niet bekomt? Dat misschien giftig is? Dat je hele spijsvertering overhoop haalt en lam legt? Dat het lichaam zou kunnen vergiftigen? Dan is er een vanouds beproefd, misschien vergeten, maar wel heel doeltreffend middel: actieve kool, oftewel houtskool. Het wordt in sommige apotheken verkocht en in drogisterijen of reformwinkel vind je het ook wel als tablet of als poeder. Het is gewoon houtskool van linde- of beukenhout, maar het heeft een ongelooflijk ontgiftend vermogen doordat het giftige stoffen bindt.

Het wordt ook nog gebruikt in ziekenhuizen als bij iemand de maag moet worden leeggepompt. Actieve kool bindt de toxische stoffen meer waardoor bij het leegpompen van de maag, meer volume schadelijke stoffen kunnen worden verwijderd, dan zonder de kool.

Wanneer kan actieve kool worden toegepast?

Bij diarree, na het innemen van toxische stoffen, bij absorberen van zware metalen of gassen. Het kan tot duizendmaal zijn eigen gewicht aan chemische substanties neutraliseren.

Ook om toxische stoffen in de mond te verwijderen is het ideaal: gewoon het poeder in wat water oplossen en er de mond uitgebreid mee spoelen. De gevaarlijke stoffen worden geabsorbeerd door de actieve houtskool en je kan het nadien uitspuwen.

Het is zelfs niet enkel gunstig voor het lichaam! Het kan ook kwalijke geurtjes aan zich binden.

Zit er bijvoorbeeld een kwalijk geurtje in de koelkast? Leg dan een builtje met actieve houtskool in de koelkast en de nare geuren zullen door de kool gebonden worden. Je koelkast ruikt weer frisser.

Als de toxische stoffen zijn verwijderd, kan je best de spijsvertering een steuntje geven met Nasturan. Want voor de spijsvertering zelf is er ook een geweldig kruidje: Nasturtium officinale. Vandaar dat als je spijsvertering het wat lastiger heeft, je het probleem gemakkelijk kan beheersen met Nasturan, een natuurlijk preparaat van Fytobell.

Nasturan van Fytobell is gemaakt van twee belangrijke planten die de spijsvertering weer uit de knoop halen: Nasturtium officinale (waterkers) en Silybum marianum (mariadistel). Daardoor wordt de spijsvertering beter gecoördineerd, wordt gasvorming tegengegaan en wordt het vrijkomen van spijsverteringssappen gestimuleerd. Je houdt er een heerlijk buikgevoel aan over.

Je kan Nasturan bestellen bij de apotheker met CNK-bestelcode 1744-358. Of in de betere reformwinkel.