VTM koken-gezicht An Steyvers laat je van Peer proeven

Proef Peer op 78 verschillende manieren ‘Proef van Peer’, met die slogan prijst An Stey...

Westtoer presenteert wandelmogelijkheden voor hondenliefhebbers aan de Kust

Met de hond aan zee Het provinciebedrijf Westtoer heeft voor de Kust de wandelmogelijkheden voor ho...

Nieuwe campagne rond bierbeleving in de Westhoek

‘Tournée locale’ plaatst de authenticiteit van de streek in de kijker Het provin...

Zes nieuwe tentoonstellingen over 1917 in de Westhoek

Westtoer presenteert ‘1917 Totale Oorlog in Vlaanderen’ Westtoer en zeven gemeenten uit...

Het ideale schoonmaakmiddel voor chroom

Kranen en douchekoppen worden gauw mat door de schuld van het water. Daar kan je gauw iets aan doen en dan nog wel met een compleet natuurlijke trucje. Kranen en douchekoppen worden gauw mat door de schuld van het water. Daar kan je gauw iets aan doen en dan nog wel met een compleet natuurlijke trucje.

 

Verchroomde voorwerpen zijn niet meer weg te denken uit een modern huis: kranen, afsluitdoppen van lavabo’s, douchekoppen, handgrepen enz. Door veelvuldig gebruik - en soms moet dat niet erg veelvuldig zijn - worden ze gauw dof, vooral als er kalkrijk water overheen gaat of uit tevoorschijn komt.

Je kan natuurlijk om te beginnen de kranen en gebruikte verchroomde voorwerpen net na het gebruik afdrogen, zodat droogresten uit het water zich niet aan het oppervlak kunnen hechten.

Je kan ook speciaal producten vinden in de vakhandel, maar er is een veel eenvoudiger trucje dat je in staat stelt om de kranen en verchroomde gebruiksvoorwerpen hun nieuw uitzicht terug te geven of te laten bewaren.

Neem daartoe een citroen en snij die doormidden. Wrijf nu met het aangesneden gedeelte over de verchroomde oppervlakken en knijp lichtjes in de citroen zodat het sap wel degelijk aan de oppervlakte komt.

Goed wrijven in cirkelvormige bewegingen en de bewerking herhalen. Nadien gewoon droog wrijven met een katoenen vodje of een zeemlap of microvezeldoek.

Als je dit een paar keer per week uitvoert, blijven je kranen hun nieuw uitzicht bewaren en zal je ook de hardnekkigste vlekken de baas kunnen.