VTM koken-gezicht An Steyvers laat je van Peer proeven

Proef Peer op 78 verschillende manieren ‘Proef van Peer’, met die slogan prijst An Stey...

Westtoer presenteert wandelmogelijkheden voor hondenliefhebbers aan de Kust

Met de hond aan zee Het provinciebedrijf Westtoer heeft voor de Kust de wandelmogelijkheden voor ho...

Nieuwe campagne rond bierbeleving in de Westhoek

‘Tournée locale’ plaatst de authenticiteit van de streek in de kijker Het provin...

Zes nieuwe tentoonstellingen over 1917 in de Westhoek

Westtoer presenteert ‘1917 Totale Oorlog in Vlaanderen’ Westtoer en zeven gemeenten uit...

Zo maak je een ovenplaat weer brandschoon

Bakplaten zijn doorgaans moeilijk te reinigen. Het is evenwel ook een vies gezicht als je aangekoekt vet en gebak er niet meer vanaf krijgt. Dat zal voortaan veranderen dankzij onze geweldige tip. Je bakplaten zien er voortaan weer als nieuw uit. Bakplaten zijn doorgaans moeilijk te reinigen. Het is evenwel ook een vies gezicht als je aangekoekt vet en gebak er niet meer vanaf krijgt. Dat zal voortaan veranderen dankzij onze geweldige tip. Je bakplaten zien er voortaan weer als nieuw uit.

 

Koken is heerlijk en lekker eten is dat nog meer. Een goed uitgeruste keuken is daarbij van essentieel belang. Maar een schone en zuivere keuken waar alles hygiënisch kan worden klaar gemaakt, is dat nog meer. Daarom is het nodig dat je weet hoe je alles in de keuken brandschoon kan maken en houden.

De bakplaat bijvoorbeeld is meestal een kwetsbaar en vaak aangebakken element. Aangekoekte etenswaar laten doorgaans onuitwisbare sporen na. Begin daarom niet met scherpe voorwerpen zoals messen of spatels te krabben, want dan maak je het alleen maar erger. Meer nog: je beschadigt gemakkelijk de broze oppervlakken.

Wat kan je dan doen?

Heel eenvoudig, laat de natuur het werkje voor jou opknappen.

Bestrooi om te beginnen de bakplaat met baksoda ofte natriumbicarbonaat. Sprenkel of vernevel daar zuurstofwater overheen. Deze producten vind je gemakkelijk in de doe-het-zelf-zaken of bij de drogist.

Laat alles gewoon zijn werk doen.

Als je beide producten een paar uurtjes hebt laten inweken, kan je met een vochtige spons het harde en aangekoekte vet gemakkelijk verwijderen. Zonder moeite krijg je op die manier de bakplaat weer brandschoon en is de oven klaar voor het volgende lekkere gerecht!