Nieuw wandelnetwerk Velden en Meersen in het Brugse Ommeland

Het provinciebedrijf Westtoer presenteert het elfde wandelnetwerk in de provincie West-Vlaanderen: V...

De Kust verwelkomt Beaufort2018

Kunst en ontspanning aan zee De Provincie West-Vlaanderen en Westtoer hebben de zesde editie van Be...

VTM koken-gezicht An Steyvers laat je van Peer proeven

Proef Peer op 78 verschillende manieren ‘Proef van Peer’, met die slogan prijst An Stey...

Westtoer presenteert wandelmogelijkheden voor hondenliefhebbers aan de Kust

Met de hond aan zee Het provinciebedrijf Westtoer heeft voor de Kust de wandelmogelijkheden voor ho...

Voorkom kiemen van aardappelen

Om te beletten dat aardappelen scheuten gaan vormen waardoor ze onbruikbaar worden, kan je onze gemakkelijke truc toepassen. Om te beletten dat aardappelen scheuten gaan vormen waardoor ze onbruikbaar worden, kan je onze gemakkelijke truc toepassen.

Vroeger was het de gewoonte dat mensen voor een half seizoen aardappelen kochten. De boeren brachten ze thuis, of je ging ze halen op de hoeve, want supermarkten bestonden amper en de groentewinkels verkochten ze ook niet per kilootje, zoals dat nu wel het geval is. Dus hebben veel mensen verleerd om eenvoudige trucjes toe te passen om groenten, fruit en aardappelen langer en ongeschonden te bewaren.

Toch gebeurt het nog wel dat je een grote zak aardappelen koopt om die dan in de kelder of een schuif in de bijkeuken te bewaren. Wat merk je? Als de aardappelen niet goed zijn opgeslagen, beginnen ze te kiemen. Daarom moeten aardappelpen altijd in het donker worden bewaard, liefst in een papieren zak of een houten kist, niet te warm en zeker niet in de vrieskou. Want aardappelen die beginnen te kiemen zijn verloren voor de consumptie. Maar er is ook een trucje dat je kan toepassen om het kiemen te voorkomen: leg een appel in de bak of de zak waarin je de aardappelen bewaart. Op die manier zal je voorkomen dat er zich scheuten gaan vormen, zodat je de aardappelen tot de laatste knol kan consumeren.