Nieuw wandelnetwerk Velden en Meersen in het Brugse Ommeland

Het provinciebedrijf Westtoer presenteert het elfde wandelnetwerk in de provincie West-Vlaanderen: V...

De Kust verwelkomt Beaufort2018

Kunst en ontspanning aan zee De Provincie West-Vlaanderen en Westtoer hebben de zesde editie van Be...

VTM koken-gezicht An Steyvers laat je van Peer proeven

Proef Peer op 78 verschillende manieren ‘Proef van Peer’, met die slogan prijst An Stey...

Westtoer presenteert wandelmogelijkheden voor hondenliefhebbers aan de Kust

Met de hond aan zee Het provinciebedrijf Westtoer heeft voor de Kust de wandelmogelijkheden voor ho...

Warm water slecht voor de huid

De handen veel wassen met warm of heet water is schadelijk en een warm of heet bad, onttrekt vocht aan de huid waardoor die sneller veroudert. Handen wassen doe je bij voorkeur met koud of lauw water! De handen veel wassen met warm of heet water is schadelijk en een warm of heet bad, onttrekt vocht aan de huid waardoor die sneller veroudert. Handen wassen doe je bij voorkeur met koud of lauw water!

Hygiëne is uiterst belangrijk. Handen wassen eveneens. Dat moet je eigenlijk doen nadat je contact hebt gehad met mogelijks verkouden, grieperige, of besmette personen. Je zou veel minder kans op verkoudheid en griepachtige of winterse problemen krijgen, als je meer je handen zou wassen. Dat doen we graag met zeer warm water, dat is uiteraard prettiger dan met koud water. Maar toch is koud water beter, veel beter zelfs: voor de huid. Warm en heet water droogt de huid namelijk uit, zodat er sneller rimpels, uitgedroogde huid, perkamenten uitzicht van de handen ontstaat. Dat wordt nog geaccentueerd als we sterke zepen, vooral scheikundige producten en lotions gebruiken. De huid heeft dat niet nodig, meer zelfs: het is nadelig voor de huid.

Het is goed de handen geregeld te wassen, liefst met koud of ten hoogste met lauwwarm water, zeker niet met warm of heet water en het is niet nodig telkens weer zeep te gebruiken of ontsmettende lotions. Voor een bad geldt dat nog meer: een heet bad is heerlijk, ontspannend, ontstressend, een weldaad voor de geest, maar het is een marteling voor de huid, want ook hier onttrekt warm water vocht aan de huid die daardoor droger wordt.

Het lijkt een beetje contradictorisch, omdat water de huid kan uitdrogen, maar toch is het zo, vooral met warm water en zepen. De huid heeft van nature een zure beschermmantel, heet water en zeep beschadigen die mantel. Wassen, o.k. maar dan liefst met koud of lauw water, daardoor respecteer je de huid en blijft die lang jong.

En heb je een goed natuurlijk beschermmiddel nodig, denk dan aan Ellen Dee, een crème met Aloë Vera. Zo blijft je huid lang mooi en jong.