Nieuw wandelnetwerk Velden en Meersen in het Brugse Ommeland

Het provinciebedrijf Westtoer presenteert het elfde wandelnetwerk in de provincie West-Vlaanderen: V...

De Kust verwelkomt Beaufort2018

Kunst en ontspanning aan zee De Provincie West-Vlaanderen en Westtoer hebben de zesde editie van Be...

VTM koken-gezicht An Steyvers laat je van Peer proeven

Proef Peer op 78 verschillende manieren ‘Proef van Peer’, met die slogan prijst An Stey...

Westtoer presenteert wandelmogelijkheden voor hondenliefhebbers aan de Kust

Met de hond aan zee Het provinciebedrijf Westtoer heeft voor de Kust de wandelmogelijkheden voor ho...

Item gefilterd op datum: augustus 2017

‘Tournée locale’ plaatst de authenticiteit van de streek in de kijker

Het provinciebedrijf Westtoer en de diensten voor toerisme uit de regio Westhoek organiseren in september en oktober de nieuwe campagne ‘Tournée locale’. Centrale thema’s zijn lokale streekbieren, brouwerijen en bieradresjes. Evenementen rond bierbeleving zorgen voor een extra dimensie. Naast de traditionele hoogvliegers zoals de hopfeesten, wordt de Open Brouwerijendag op 24 september ook een hoogtepunt. Bier- en Westhoekliefhebber Jean Blaute is ambassadeur van de campagne.

Franky De Block, gedeputeerde en voorzitter Westtoer: “De Westhoek onderscheidt zich meer dan ooit met een uniek aanbod van streekbieren. Naast fietsen en wandelen is de beleving rond bier een unieke troef voor binnen- en buitenlandse toeristen. De nieuwe campagne Tournée locale kadert perfect in de verhaallijn ‘de grote goesting’ waarmee Toerisme Westhoek de komende jaren uitpakt. De actie plaatst de authenticiteit van de regio in de kijker”.

Jean Blaute is de ambassadeur van de campagne door zijn interesse voor bier en zijn liefde voor de streek. “De authenticiteit is hier echt. Het goede leven spreekt tot mijn verbeelding. Daarom hou ik zo van de regio: fijne mensen ontmoeten, genieten van streekgerechten en vooral proeven van ’s werelds beste bieren. Het gouden brouwsel is de basis voor veel moois: bierpaté, vertelavonden in volkscafés en zelfs ijsjes met biersmaak. Ik proef, drink, ruik, geniet en zo wordt de Westhoek mijn persoonlijke bierhemel,” aldus Jean Blaute.

Open deur in brouwerijen

Tijdens Tournée locale staan een hele reeks evenementen op het programma. Vaste waarden zoals de bier- en hopfeesten met dit jaar ook de hoppestoet, Lekker Westhoeks of het Poperings bierfestival vormen de basis van het opzet. Nieuw is de Open Brouwerijendag op zondag 24 september. Alle tien de brouwerijen in de Westhoek zetten de deuren open voor het publiek. De unieke dag wordt afgerond in het Hopmuseum van Poperinge met een concert van Jean Blaute (om 18u).

Nog nieuw op 27 augustus is de eerste Vlaamse biobierhappening in Brouwerij de Plukker in Poperinge. Liefhebbers kunnen deelnemen aan (muzikale) vertelwandelingen. Zo kan je op stap met de Ieperse bierverteller/zytholoog Bart Vermeulen of leer je wat de link is tussen Poperings Nunnebier en Westvleteren tijdens de wandeling ‘van nun’n toet poaters’. ‘Vergeten gerstenat’ in Reninge brengt een mix van theater en muziek met Yves Bondue en brouwer Vandewalle. In ‘Vleteren et dust en gie?’ hou je halt bij vijf leuke bieradresjes. In Koekelare kan je het roemrijke bierverleden ontdekken tijdens een dorpswandeling. Uniek is het vertelfestival café-KLAPZ in Langemark-Poelkapelle, dit jaar in het teken van bier en brouwerijen met onder meer foodpairing en boeiende volksverhalen. Interessant zijn de bezoeken aan hopbedrijven die in september met de ‘pluk’ hoogdagen vieren.

Meer info: www.tourneelocale.be

Gepubliceerd in Toerisme